back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέα κινητοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στο Νοσοκομείο Σωτηρία, παρουσία του Προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου.

Βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, που αγγίζουν τους 16.000 πανελλαδικά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο υπάρχουν 40.000 οργανικές θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ τη στιγμή που αποχωρεί μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνονται λιγότεροι επικουρικοί.

«Ισχυρή δημόσια υγεία δεν γίνεται με 40.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία φεύγουν χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι και προσλαμβάνονται πολύ λιγότεροι έκτακτοι. Υπηρετούν 16.000 με συνεχόμενες ανανεώσεις των συμβάσεων τους. Το κράτος το ίδιο αναγνωρίζει τις πάγιες, διαρκείς ανάγκες, γι’ αυτό και ανανεώνει τις συμβάσεις τους από το 2013, χωρίς ούτε μια διακοπή», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ πρόσθεσε ότι «τους αποθέωσαν, τους χειροκρότησαν, όμως δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα, παρότι πολεμήσανε στην πρώτη γραμμή για τη μονιμοποίηση τους. Είναι ξεκρέμαστοι. Τους χρειάζεται η δημόσια υγεία γιατί περιμένουμε δεύτερο κύμα πανδημίας. Εάν φύγουν, θα καταστραφούν, θα διαλυθούν τα νοσοκομεία. Ζητάμε, λοιπόν, να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα μείνουν μόνιμοι, τώρα, όμως, ακούμε άλλα πράγματα. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης απολύθηκαν επικουρικοί υπάλληλοι, γιατί λέει ότι δεν είχε χρήματα να ανανεώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Θέλουμε και τους επιβάλλουμε να μην υπαναχωρήσουν από τις δεσμεύσεις τους, να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι. Έχουν οικογένειες, τους χρειάζεται η δημόσια υγεία».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένοι έκαναν «συμβολική κατάληψη» στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ρεύμα της ανόδου, στο ύψος του Σωτηρία, δημιουργώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας. Απευθυνόμενος προς τους οδηγούς των οχημάτων που… κόλλησαν σε εκείνο το σημείο, ο κ. Γιαννάκος τους κάλεσε να τους χειροκροτήσουν.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα