back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο κίνησης μεταναστών στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Για την κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως τόνισε δεν επιβεβαιώνεται να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», δήλωσε. Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. «Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας», τόνισε ο ίδιος.

Η τοπική ιστοσελίδα evrosonline.gr, γράφει πως χθες το βράδυ υπήρχε έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά. Η είδηση δεν μεταδόθηκε από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου επικρατεί η συνηθισμένη ήρεμη κατάσταση.

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων για το πόσοι μετανάστες υποστηρίζουν ότι μαζεύονται». Για ήρεμη προς το παρόν κατάσταση έκανε λόγο μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Αντιδήμαρχος Φερρών, Δημήτρης Κολγιώνης. Όπως τόνισε «υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα