back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για την αντεγκληματική πολιτική

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες για την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα επέρριψε στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Τόνισε ότι ο Κορυδαλλός αποτελούσε “άνδρο ανομίας. Συμμορίες έδιναν ραντεβού στον Κορυδαλλό για έκνομες ενέργειες.. Πρώτη φορά χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στα κελιά τους τον Αύγουστο του 2019. Ήταν ανοιχτά τα κελιά και οργάνωναν παιχνίδια και πάρτι. Σπάσαμε τις μαφίες του Κορυδαλλού. Κάναμε έκτακτες μεταφορές και πλέον τα ηνία τα έχουν οι υπάλληλοι. Τα καταστήματα δεν μπορεί να είναι καταστήματα εγκληματικής εκπαίδευσης”.

Για τις υγειονομικές συνθήκες επεσήμανε ότι ήταν σε τραγική κατάσταση, χωρίς απολυμάνσεις, καθώς υπάλληλοι των φυλακών Ναυπλίου άνοιξαν μια πόρτα και ξεχύθηκαν 3.000 ποντίκια.

Στη συζήτηση στην επιτροπή Σωφρονισμού της Βουλής οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η κυρία Νικολάου αναρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν με τον κορονοϊό κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας την θέση ότι θα είχαμε εξάπλωση κρουσμάτων και βέβαιους θανάτους. «Μπορεί κάποιους να ενοχλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα κρούσμα στις φυλακές κάποιοι ίσως θα επιθυμούσαν να έχουμε κρούσματα και θάνατο για να νομιμοποιήσουν επαναστατικές γυμναστικές» είπε η κ Νικολάου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για απαράδεκτη δήλωση.

Για το θέμα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, η κ. Νικολάου είπε ότι ποτέ δεν του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσέβαλε και εκφόβιζε τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού και ήθελε να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί με την πολιτεία

«Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική» απάντησε στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κατάστημα των Γρεβενών διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή για τηλεκπαίδευση.

Με αφορμή τέλος τις συμβάσεις στις φυλακές για τις απολυμάνσεις, η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί πέντε χρόνια έκανε μόνο μια απολύμανση στον Αυλώνα και πως η ίδια υπέγραψε συμβάσεις με κριτήρια την καλύτερη τιμή και προσφορά. «Εάν πήγαινα σε διαγωνισμό ήθελαν τέσσερις μήνες» είπε και αναφέρθηκε σε φωτογραφίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία που θα διεξάγει τις απολυμάνσεις λέγοντας ότι «Εγώ δεν πήρα μίζες από το φίλο μου. Δικό σας φίλος είναι όχι δικός μου”.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα