back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Ανθρωποκτονία δείχνει ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στον Αφροαμερικανό, Τζορτζ Φλόιντ.
Σύμφωνα με τους δύο γιατρούς που διενήργησαν τη νεκροψία, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος, ο θάνατός του προκλήθηκε από “μηχανική ασφυξία”, και συγκεκριμένα την πίεση που ασκούσαν τα γόνατα των αστυνομικών στο λαιμό και την πλάτη του. Στο ίδιο πόρισμα, επισημαίνεται ότι δεν βρέθηκε υποκείμενο νόσημα, που να συντέλεσε στην τραγική κατάληξη.
Οι εκτιμήσεις αυτές αντικρούουν τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι κρατικές αρχές, σύμφωνα με την οποία ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Οι ΗΠΑ οδεύουν προς την έβδομη νύχτα διαδηλώσεων με το σύνθημα “I cant breathe”. Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επιβληθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη, όπως και σε άλλες περίπου 40 πόλεις.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα, ενώ το κίνημα Antifa θα διωχθεί ως “εγχώρια τρομοκρατική” οργάνωση.
Να διερευνηθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ζητεί την ίδια ώρα ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Στις νέες ταραχές που ξέσπασαν, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στην Αιόβα και το Λουίσβιλ του Κεντάκι.

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία, με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά.
Ποδαρικό με χαλαζόπτωση και μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας έκανε ο Ιούνιος. Σοβαρές ζημιές σε νησιά του Αιγαίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί να κηρυχθεί η Λέρος ο δήμαρχος του νησιού, καθώς έχουν πλημμυρίσει οικίες και εμπορικά καταστήματα.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 373.000 ανθρώπων παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 6.220.000 σε 196 χώρες.
ΚΟΜΝΗΝΟΥ
Στα 179 τα θύματα από κορωνοιό στην Ελλάδα, ενώ τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι μόλις 2.

Σε εφαρμογή το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας καταβολής στις επιχειρήσεις, με εκταμίευση των δανείων τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό θα είναι υπερδιπλάσιο και θα φθάσει το 1,4 δις ευρώ.

Καταβάλλονται σήμερα οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κατά 75,47 ευρώ κατά μέσο όρο.

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελός του κάλεσε την αντιπολίτευση, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και επισήμανε ότι ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου.
Υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοιχτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για ολική ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων και δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων.
Νωρίτερα οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα δημοτικά σχολεία, ενώ ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Καιρός
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα