back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν αυτήν την ώρα οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί καθώς και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Επίσης, επαναλειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Πρωτομηνιά με πακέτο μέτρων και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το εμπόριο. Μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς.

Νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα, σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω της έκτακτης και προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ στο 13%. Η αλλαγή του ΦΠΑ επιφέρει αλλαγές και στην τιμή του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Μειωμένος ο φόρος στο 13% και στην εστίαση, και συγκεκριμένα τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Ανοίγουν και πάλι από σήμερα τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, ενώ στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και τα εποχικά.

Από σήμερα ενεργοποιείται ο μηχανισμός Συν-εργασία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων.

Ανοίγουν σήμερα ξανά οι θερινοί κινηματογράφοι.

Οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που της αναλογούν από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης, επισημαίνει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο κ. Ντομπρόφσκις ξεκαθαρίζει ότι, η αποδέσμευση των πόρων θα γίνεται σε δόσεις και ότι, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να καταθέσουν εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα οποία θα συμφωνηθούν με την Κομισιόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος δεν είναι μια βαριά γραφειοκρατική διαδικασία.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Χρήση δακρυγόνων μπροστά από τον Λευκό Οίκο όπου συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην αμερικανική πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι, χθες η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει το κίνημα ΑNTIFA τρομοκρατική οργάνωση, πυροδότησε νέο κύμα έντασης και ταραχών. Σε περισσότερες από 1.700 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Δημόσια τοποθέτηση του έξι φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν. Στέκομαι στο πλευρό όλων όσοι καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μελών φυλετικών μειονοτήτων στη χώρα μας. Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει πια, είπε χαρακτηριστικά.

Στους 177 οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα άνδρας 87 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.917. 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ξεκινά από σήμερα η σταδιακή αποχώρηση 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia». Οι διαμένοντες στα ΚΥΤ νήσων έχουν μειωθεί κατά 15% από την αρχή του έτους, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Συνολικά 13.000 έχουν μεταφερθεί από 1η Ιανουαρίου του 2020 από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν απορροφηθεί οι αυξημένες ροές του πρώτου διμήνου. Σήμερα στα 5 νησιά βρίσκονται 36.276 από 42.000 που ήταν αρχές Ιανουαρίου.

Περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα με μηχανάκια πέρασαν λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και πέταξαν φυλλάδια χωρίς να σταματήσουν. Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα επτά μέλη του Ρουβίκωνα που χθες το απόγευμα έριξαν τρικάκια τη στιγμή που περνούσαν, με μηχανές, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Έως τις 17 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Πρακτικά ο δακτύλιος α επιστρέψει στην πρωτεύουσα, το Φθινόπωρο.

Σε εξέλιξη από συνεργεία του δήμου Αθηναίων η επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης της Βίλας Κλωναρίδη στα Κάτω Πατήσια.

Επαναλειτουργεί από σήμερα ανακαινισμένο και με δωρεάν χρήση για όλο τον μήνα το Ανοιχτό Κολυμβητήριο στο Γουδή. Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα