back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτομηνιά με πακέτο μέτρων και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το εμπόριο. Από σήμερα ξεκινά η σταδιακή εφαρμογή νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία υλοποίησης των μέτρων στήριξης.

Μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς.

Νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα, σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες, χάρη στην έκτακτη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%. Η αλλαγή του ΦΠΑ επιφέρει αλλαγές και στην τιμή του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Μειωμένος ο φόρος στο 13% και στην εστίαση, και συγκεκριμένα τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.
Σήμερα επίσης ανοίγουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, ενώ στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και τα εποχικά.
Από σήμερα ενεργοποιείται ο μηχανισμός Συν-εργασία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων.

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα και οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί καθώς και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Επίσης, επαναλειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” εργαζομένων ειδικών κατηγοριών και εργοδοτών για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης.

Ξεκινά σήμερα το στάδιο της ανάρτησης στο Κτηματολόγιο για τον δήμο της Αθήνας, η οποία πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Η διαδικασία έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού, έως τις 3 Αυγούστου και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό, έως την 1η Οκτωβρίου 2020.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Χρήση δακρυγόνων μπροστά από τον Λευκό Οίκο όπου συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην αμερικανική πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι, χθες η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει το κίνημα ΑNTIFA τρομοκρατική οργάνωση, πυροδότησε νέο κύμα έντασης και ταραχών. Σε περισσότερες από 1.700 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Ο οδηγός βυτιοφόρου φορτηγού κινήθηκε μέσα σε πλήθος διαδηλωτών στον κλειστό διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West στη Μινεάπολη. Ο οδηγός του φορτηγού κατέβηκε από το όχημα και υπέστη ξυλοδαρμό από διαδηλωτές, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στους 177 οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα άνδρας 87 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμη 110 Έλληνες επέστρεψαν στην Αθήνα με την τρίτη πτήση επαναπατρισμού της Aegean από τη Μόσχα μέσα σε ένα μήνα. Συνολικά έχουν επαναπατριστεί 400 Έλληνες και 234 Ρώσοι πολίτες.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που φτάνουν από χώρες της γηραιάς ηπείρου που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό. Η Ιταλία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 75 νέους θανάτους, η Γαλλία 31 και η Ισπανία δύο. Την ίδια ώρα, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ξεκινά από σήμερα η σταδιακή αποχώρηση 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia».

Eπίθεση με βόμβες μολότωφ εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο Αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας. Από την επίθεση υπέστησαν ζημιές 3 περιπολικά. Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Περίπου 20 μηχανάκια με μέλη του ρουβίκωνα πέρασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στις 3:45 τα ξημερώματα και πέταξαν φυλλάδια χωρίς να σταματήσουν. Η μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από την Ηρώδου Αττικού προς τη Βασιλέως Κωνσταντίνου χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο. Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν επτά μέλη του Ρουβίκωνα που χθες το απόγευμα έριξαν τρικάκια τη στιγμή που περνούσαν, με μηχανές, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά γιόρτασε χθες ο ΑΘΗΝΑ 984, παρέα με δημοσιογράφους και μουσικούς παραγωγούς, που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Ολοι τους, μοιράστηκαν μαζί μας, ιστορίες και αναμνήσεις από τα πρώτα βήματα και την πορεία του σταθμού. Όλοι τους εξήραν τη συμβολή του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος με την επιμονή του, έκανε πράξη το όραμα για μια ελεύθερη, πολυφωνική, ανεξάρτητη ραδιοφωνία.

Έως τις 17 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Πρακτικά ο δακτύλιος α επιστρέψει στην πρωτεύουσα, το Φθινόπωρο.

Σε μισή ώρα θα ξεκινήσει από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων η επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης της Βίλας Κλωναρίδη στην 5η δημοτική κοινότητα στην περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Επαναλειτουργεί από σήμερα ανακαινισμένο και με δωρεάν χρήση για όλο τον μήνα το Ανοιχτό Κολυμβητήριο στο Γουδή. Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Θα μπορούν να το επισκέπτονται άτομα άνω των 13 ετών κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 210-7776769 και 210-7771990.
Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08:00 – 19:00 και Σάββατο τις ώρες 08:00 – 14:00. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων. Η χρήση του Κολυμβητηρίου για το μήνα Ιούνιο είναι δωρεάν και θα επιτρέπονται δύο (2) επισκέψεις εβδομαδιαίως.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα, μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα