back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Οι καλεσμένοι του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 έχει γενέθλια! Γιορτάζει 33 ολόκληρα χρόνια στα ερτζιανά.Το σημερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πρόσωπα, τις ιδέες και τις μουσικές που διαφοροποίησαν το χαρακτήρα του και έδωσαν το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

Μίνα Αδαμάκη: ‘Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις απο τον 9.84.
Το 1987 ολοι ζούσαμε σε μια εποχή μεγάλου ενθουσιασμού. Ηταν η πρώτη φορά που ένας ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε ελεύθερα, χωρίς λογοκρισία και με έμφαση στον πολιτισμό.Ηταν η πρώτη φορά που
βγήκαν στον αέρα εκπομπές ζωντανά και όχι ηχογραφημένες.

Βάσια Τριφύλλη: Ο 9.84 ήταν ο δικός μας σταθμός.Τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Είναι ο πρώτος επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός που βγήκε “μέσα απο την παρανομία” αλλά βγήκε επίσημα και με βούλα δημάρχου,του Μιλτιάδη ‘Εβερτ.

Ρένα Θεολογίδου: Με τον 9.84 ακούσαμε για πρώτη φορά την αντιπολίτευση να μιλάει! Αν δεν είναι επανάσταση αυτό, τότε τι είναι;

Σπύρος Παπαδόπουλος:
Η πρώτη φορά που έκανα ραδιόφωνο ήταν στον 9.84.
‘Οσοι δεν το έχουν ζήσει δεν μπορούν να φανταστούν τι σήμαινε για μας ο 9.84. ‘Ήταν πραγματικά τομή, άνθιζαν τα μυαλά, γινόντουσαν πράγματα που μετά, κάποια από αυτά, έγιναν και “θαύματα”! Ένα από τα θαύματα ήταν και ο “σπόρος” των ραδιοφωνικών μας εκπομπών με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου που μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και δημιουργήθηκαν οι γνωστοί “Απαράδεκτοι”

Μελίνα Αδαμοπούλου: Αυτός ο σταθμός ήταν ένα μαγικό κουτί για όλους και για μας αλλά και για όσους καλούσαμε στις εκπομπές μας. ‘Ήταν ένα μικρό καθημερινό θαύμα.

Μίλτος Ιωσήφ: Νιώσαμε πως είχαμε φτιάξει το δικό μας σπίτι,ένα σπίτι όμως που έπρεπε καθημερινά να προασπίζουμε. Ήμασταν στην παρανομία, ωστόσο κανείς δεν τόλμησε να εισβάλλει μέσα στον 9.84.

‘Αγγελος Πυριόχος: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τηλέφωνα της Βουγιουκλάκη,του Σακελλάριου και άλλων “μύθων’ για να βγουν στον αέρα. Αντί να τους καλούμε εμείς μας καλούσαν εκείνοι. Αυτός ήταν ο 9.84!

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Εμείς ήμασταν όλοι κολλητοί,περνάγαμε υπέροχα και τις ώρες εκτός εκπομπών. Αυτό είναι το πολύτιμο παράσημό μας!
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν απο το 9.84 -παιδιά τότε- και τώρα κάνουν πολύ σπουδαία πράγματα.

Δημήτρης Πιατάς: Ο 9.84 έγραψε ιστορία. Η εκπομπή στην οποία συμμετείχα είχε τίτλο “Το Θέατρο στο Μικρόφωνο”. ‘Ήταν ένας νέος ραδιοφωνικός κόσμος. Αυτός με έβαλε μέσα στο θέατρο,αυτός με έβαλε στη δουλειά μου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα