back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων με μια σειρά από επιχειρήσεις να επανεκκινούν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.   

Ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας επαναλειτουργούν από Δευτέρα. Επιφυλακτικός ωστόσο ως προς το άνοιγμα τους εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής – Αργοσαρωνικού, Ευγένιος  Βασιλικός. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση εκτίμησε ότι θα ανοίξει ένας πολύ μικρός αριθμός, καθώς δεν υπάρχουν κρατήσεις.  

Επίσης από τη Δευτέρα ανοίγουν χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. 

Εξάλλου, από τη Δευτέρα, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Εξαιρετικά θετική για την ψυχική υγεία των παιδιών, χαρακτήρισε την επαναλειτουργία των σχολείων, η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας επίσης στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε εξάλλου, ότι σύμφωνα με νέα υγειονομικά δεδομένα, τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοιό τόσο εύκολα, όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.  

Στο 1,20 από 1,40 μειώνεται από την Δευτέρα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Ανάλογες μειώσεις και στις κάρτες διαρκείας. 

Αυξήσεις στην επικουρική σύνταξη αναμένεται να δουν την Τρίτη, 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών. 

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο δραστών της εκτέλεσης Βέλγου επιχειρηματία, χθες βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.  

Τις προκλήσεις της Άγκυρας καταδικάζει η Αθήνα. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός του μνημείου και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών.  

Θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό σε μία ημέρα στην Αίγυπτο. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.289 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι.                             

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στη δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι  κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα