back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Καρβούνης: H Ελλάδα κέρδισε ένα δεύτερο ΕΣΠΑ

Διαβάστε επίσης

Ευχάριστη έκπληξη και αρχή ενός ευρωομολόγου, χαρακτήρισε το κοινοτικό πρόγραμμα ανάκαμψης, ο τέως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Όπως τόνισε «Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πάρει δάνεια και θα δώσει χρήματα δωρεάν, τα οποία θα εισρεύσουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό, με τη διαχείριση να γίνεται από την Κομισιόν».

«Πρόκειται για μία αμοιβαιοποίηση. Είναι χρήματα που θα μπουν στο κοινοτικό προϋπολογισμό, θα περάσει από τα κράτη- μέλη και η διαχείριση θα γίνει από την Κομισιόν, δηλαδή ένα κοινοτικό όργανο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «δε θα υπάρχει μνημόνιο, άλλα το ευρωπαϊκό εξάμηνο καλής διαχείρισης για όλα τα κράτη, όχι μόνο αυτά που θα χρηματοδοτηθούν».

Παράλληλα τόνισε ότι «η πρωτοτυπία της πρότασης της Ε.Ε. είναι ότι δε θα βάλουν χρήματα οι πλούσιες χώρες, αλλά θα χρηματοδοτηθεί από δανειοδότηση μέσω μηχανισμού από τις αγορές και θα προστεθούν στο μέλλον του προϋπολογισμού της».

Ο κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι « η Ελλάδα θα πάρει ένα δεύτερο ΕΣΠΑ. Τα επόμενα χρόνια, εκεί που είχαμε 30 δισ ευρώ, θα έχουμε άλλα 32 δισ. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα μέσα σε αυτή την κρίση, αλλά έχουμε μερικά βήματα να κάνουμε. Πρέπει να την εγκρίνουν τα κράτη. Από την 1η Ιουλίου, επικεφαλής της ΕΕ αναλαμβάνει η Γερμανία, είναι ένας από τους δύο εταίρους που έσπρωξαν αυτό το πακέτο. Είμαι σίγουρος ότι η Μέρκελ θα το υλοποιήσει. Θα μπορεί να είναι πειστική απέναντι και στις χώρες που βλέπουν με επιφύλαξη αυτό το πακέτο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα