back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η πλειοψηφία των Γερμανών λέει «ναι» στην οικονομική βοήθεια προς άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε αλλά με τη μορφή δανείων

Διαβάστε επίσης

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσονται υπέρ της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε προς τις χώρες, που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού, ακόμα και εάν η χώρα τους θα πρέπει να συμβάλλει με το μεγαλύτερο ποσό, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Politbarometer για λογαριασμό του δικτύου, ZDF.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη στήριξή του στην ιδέα, ενώ το 34% τάχθηκε εναντίον. Την ίδια ώρα το 73% δήλωσε πως ήταν σωστό η Γερμανία να αναλάβει ένα τεράστιο χρέος ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα διανεμηθεί η οικονομική βοήθεια της Ε.Ε το 56% δήλωσαν υπέρ της παροχής χρημάτων όμως αποκλειστικά με τη μορφή δανείων. Μόνο το 37% πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξουν επιχορηγήσεις, όπως προτείνει δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση εντός της Γερμανίας, το 59% εκτιμά πως η στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις είναι «σωστή» ενώ το 22% εκτιμά ότι δεν είναι αρκετή με το 9% να αναφέρει πως θα προτιμούσε λιγότερη κυβερνητική «παρέμβαση».

Πηγή: Politico, DW

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα