back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη του εκπομπή του στον Αθήνα 9.84 “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο”, που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα 11:00 με 12:00. “Πρόκειται για ένα ζωντανό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά με ήπιες παρεμβάσεις. Θα το περπατήσουμε και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το αξιοποιήσουμε. Είναι ένα έργο το οποίο ανοίγεται στον κόσμο”, τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης εστίασε στην κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε από το Πολυτεχνείο, τονίζοντας ότι με τον Μεγάλο Περίπατο μπορούμε να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των ΜΜΕ, αφού τα λεωφορεία θα μπορούν να μετακινούνται κατά 20% ταχύτερα.

Την επαναπρόσληψη όλων των εποχικώς απασχολουμένων στον Τουρισμό και την ένταξη τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης -εφόσον δεν λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται- από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, όσοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και λάμβαναν το εποχικό επίδομα ή το εποχικό βοήθημα ανεργίας, θα λάβουν έκτακτο επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Στη δημιουργία του πρώτου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα μας προχωρά η Microsoft. Ως “σήμα μεγαλύτερης αισιοδοξίας” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις, καθώς και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν.

“Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για το γεγονός ότι σήμερα, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Ταγιπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι και προσευχή στην Αγία Σοφία.

Στικάκι που αποδεικνύει διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της CISCO την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας, κατέθεσε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στη Βουλή. Άγνοια για τα στοιχεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα διευρευνηθεί το θέμα.

Τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, καθορίζει εγκύκλιος της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου. Πέραν των γενικών κανόνων υγιεινής που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ, προβλέπεται: ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους, επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά, η χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και η αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες και η αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες.

Τριπλασιασμό των εργαζομένων που ζητούν υποστήριξη από ειδικούς συμβούλους απασχόλησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές συνέπειες των εργασιακών επιπτώσεων της πανδημίας, καταγράφουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής της ΓΣΕΕ. Απότοκο της υγειονομικής κρίσης -σύμφωνα με τους ειδικούς- αποτελεί ο διάχυτος φόβος για το εργασιακό μέλλον, η απόγνωση και ο θυμός για όσους βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις της κρίσης στις συνθήκες εργασίας τους, καθώς και το αίσθημα της ματαίωσης για τους ανέργους.

Στη διεθνή επικαιρότητα…Πρωτοφανείς ταραχές για τρίτη συνεχόμενη βραδιά στη Μινεάπολη των ΗΠΑ από οργισμένους διαδηλωτές για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό. Περισσότερες από 170 επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν λεηλατηθεί από το οργισμένο πλήθος, ενώ ξεπερνούν τους 500 οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς που αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πόλης. Ταραχές και σε Μέμφις, Λούισβιλ, Ντένβερ, Φοίνιξ και Νέα Υόρκη, όπου η Ατυνομία προχώρησε σε 40 συλλήψεις. Στο Λούισβιλ, 7 άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και τουλάχιστον ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

…Στο μεταξύ, μήνυμα αποδοκιμασίας κάτω από tweet του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στη Μινεάπολη για “εκθείαση βίας”, τοποθέτησε το Twitter κλιμακώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στα κοινωνικά δίκτυα.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα