back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος στην Έλενα Χατζηιωάννου

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, «το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά, διαδικτυακή συνάντηση. “Είναι μια μέρα που απολογείσαι εσωτερικά & γενικότερα για το τι έχεις κάνει όλη την προηγούμενη χρονιά και προσπαθείς να δεις τι μπορείς να αντλήσεις μέσα από τις εμπειρίες για την επόμενη χρονιά . Η Ελλάδα έχει ξεχωρίσει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Το Χαμόγελο του Παιδιού ήταν το πρώτο διεθνώς, που χρησιμοποίησε ένα πρωτοποριακό εργαλείο με μοναδικές δυνατότητες για τον εντοπισμό παιδιών σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο συνεργασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τον Δήμο Αθηναίων;

«Δομές , υποδομές και δράσεις που κάνει ήδη ο Δήμος, όπως σε θέματα υγείας. Ήδη ξεκινήσαμε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με τις κινητές μας μονάδες προληπτικής ιατρικής να συμπληρώνουν αυτές του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδιών. Υπάρχει ένα πολύ-ιατρείο στην Ομήρου που είναι στη διάθεση όλων των παιδιών, όλων των οικογενειών. Κάνουμε νοσηλεία κατ’ οίκον. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα της Δημοτικής Αστυνομίας στις περιπτώσεις εξαφανίσεων. Γίνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί πλέον φύλακες άγγελοι. Βλέπουν ένα παιδί στο δρόμο, θύμα εκμετάλλευσης και τηλεφωνούν αμέσως στο 1056. Τώρα πλέον γίνεται πιο θεσμικά. Όταν θα χαθεί ένα παιδί όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, με την αρωγή της Δημοτικής Αστυνομίας θα αντιμετωπίζεται πιο γρήγορα η εξαφάνιση του παιδιού. Έτσι, ώστε σε χρόνο ρεκόρ, όλες οι δυνάμεις να βρίσκονται στο δρόμο προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό: «Δυο δημοτικοί αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονταν μάλιστα εκτός υπηρεσίας, δε λειτούργησαν ως δημοτικοί αστυνομικοί, λειτούργησαν ως γονείς. Βρήκαν ένα εντεκάχρονο κορίτσι, πριν βγει ακόμη το AMBER ALERT. «Ήταν σαν να έβλεπα την κόρη μου», μας είπε ο ένας από τους δύο ανθρώπους. Εκείνη τη στιγμή δεν είχε υπηρεσία και με το που ενημερώθηκε, αμέσως έφυγε από το σπίτι του και έτρεξε να ψάξει μαζί με τους άλλους συναδέλφους του.

Θα δείτε ότι θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα παιδιά που τα εκμεταλλεύονται μες στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο. Θα κάνουμε μια μεθοδευμένη ,όπως κάνουμε με την Αστυνομία, διαδικασία, προκειμένου- σε συνεργασία με εισαγγελία, αστυνομία, δημοτική αστυνομία- να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή μαφία που υπάρχει και εκμεταλλεύεται παιδιά από διάφορες γειτονικές χώρες, ή και εδώ στην Ελλάδα. Οπότε να ξέρουν ότι θα υπάρχει οργανωμένη αντίδραση και θα πάψουν να έρχονται στην Ελλάδα».

Τα τηλέφωνα του Χαμόγελου του Παιδιού είναι:

Για εξαφανίσεις: 116000

Για όλα τα θέματα 1056

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα