back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κινητοποίηση του ΚΕΕΡΦΑ στον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περίπου εννέα χιλιάδες πρόσφυγες σε όλη τη χώρα οι οποίοι, έως την Κυριακή, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δομές φιλοξενίας και τα σπίτια όπου διαμένουν, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, καθώς λήγει η φιλοξενία τους. Αντιδρώντας στην επικείμενη έξωση χιλιάδων προσφύγων, νωρίτερα, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Ελαιώνα, απ’ όπου θα πρέπει να αποχωρήσουν 300 πρόσφυγες, κυρίως μητέρες με παιδιά και άνθρωποι με πρόβληματα υγείας.  

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν έδωσαν νέο ραντεβού έξω από τη δομή του Ελαιώνα, την Κυριακή, έξι το απόγευμα, προκειμένου να εμποδίσουν την έξωση των προσφύγων.

“Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτή τη δομή δεν θα πεταχτούν στον δρόμο με τη λήη από το οποίο καλύπτονται. Μιλάμε για μωρά, για παιδιά, για ανθρώπους που δεν έχουν που να πάνε, δεν έχουν επιδόματα, δεν μπορούν να δουλέψουν, δήλωε στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ελένη Πορτάλιου. ” Η κυβέρνηση επιμένει. Ο δήμος της ΑΘήνας ενδιαφέρεται για το θέμα. Ελπίζουμε να παίξει έναν ρόλο ώστε να μην πεταχτούν αυτοί οι άνθρωποι στον δρόμο διότι δεν υπάρχει και λόγος” σημείωσε η κ. Πορτάλιου.

Για το θέμα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο συναντήσεις μεταξύ αρμόδιων αρχών, φορέων και ΜΚΟ ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι επρόκειτο να δοθεί μία μικρή παράταση.

“Υπάρχει σιωπή ασυρμάτου από τον κ. Μηταράκη εκτός αν πάρουμε σοβαρά τις δηλώσεις ότι θα τους διώξουν όλους. Εμείς έχουμε διεκδικήσει από τον ΔΑ και από την κυβέρνηση χώρους για την άμεση στέγαση τους. Υπάρχουν κτίρια του ΕΦΚΑ, του δήμου και του δημοσίου στα οποία μπορούν να στεγαστούν όλοι. Άρα το τι είμαστε στο σημείο ότι τους αφήνουν χωρίς χρήματα και χωρίς στέγη είναι μια άκαρδη ρατσιστική πολιτική που πρέπει να σταματήσει” σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται την Κυριακή και στις δομές φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα