back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με άνοδο στις αγορές, ικανοποίηση από τους ευνοημένους αρχηγούς κρατών, αλλά και στάση αναμονής από κάποιους άλλους, έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Πρώτη απ όλους η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, έσπευσε να μετριάσει τους όποιους πανηγυρισμούς, μιλώντας για δύσκολες διαπραγματεύσεις, που δεν θα ολοκληρωθούν στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ώρα που ο Ολαφ Σολτς έβλεπε μεγάλες πιθανότητες για μια υγιή και καλή συμφωνία. Στήριξη του σχεδίου απ όλα τα κράτη ζητά το Παρίσι.

Τώρα, από τα 750 δισεκατομμύρια, τα 500 δισ. θα διατεθούν σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη – μέλη, και άλλα 250 δις θα δοθούν ως δάνεια, με ορίζοντα αποπληρωμής τα 30 χρόνια. Να παραμερίσουν τις παλιές προκαταλήψεις και να στηρίξουν το σχέδιο, κάλεσε τους Ευρωπαίους, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη, τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο ότι το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ευρώπης, συμφώνησαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων κατά τη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 22,4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και 9,4 δισ. σε δάνεια. Όχι απλά θετική για την Ελλάδα, αλλά για το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Brookings και το Miller Center του Πανεπιστημίου της Virginia.

Επιπόλαιοι οι πανηγυρισμοί, υπάρχουν πολλά επεισόδια να δούμε για το πώς θα καταλήξει η πρόταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, δεδομένων και των αντιδράσεων που διατυπώνονται, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ελληνοτουρκικά. “Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα για τη μείωση των εντάσεων στις σχέσεις των 2 χωρών”, δηλώνει ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Έκανε λόγο για προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα στον Έβρο, υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε ενθαρρύνει την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις.

Σε τέσσερα κρίσιμα στοιχεία απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη του Ινστιτούτου Brookings. Ταχύτητα στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, ειλικρινή επικοινωνία με τους πολίτες, άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας και προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Εν τω μεταξύ, άλλα 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, και κανένας θάνατος, ανακοινώθηκαν το απόγευμα. Τα 11 είναι από τον οικισμό των Ρομά Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, και τα 2 από έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Η Γερμανία θα άρει στις 15 Ιουνίου αρχικώς για τα 26 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ταξιδιωτική οδηγία της, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν ισχύ για όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Η Ισπανία κατέγραψε μόλις έναν θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Μειώνεται σταθερά ο ημερήσιος αριθμός θανάτων και στη Γαλλία.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται αύριο οι δύο νεαροί 27 και 28 ετών, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες – διαμένει ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Σταμάτης.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα