back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

2876 κρούσματα και 171νας θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊου καταγράφονται συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 20 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αύριο, η επιτροπή λοιμοξιολόγων θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, χωρίς περιορισμούς θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Από την ίδια μέρα, επαναλειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι καφέ και εστιατορίων. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα επιτραπεί -εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν- και η λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. «Γρήγορα, πρακτικά, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία» όπως γράφει στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά το Υπουργείο Εξωτερικών που έκανε λόγο για fake news και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο, από δυνάμεις της τουρκικής στρατοφυλακής. «Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Για επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο το Γραφείο τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.. «Η υποβολή ερωτήματος εάν “αποχώρησαν στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: «ακόμη και στη σημερινή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι “στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες” και όχι η Τουρκία!». Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλόγιζε στην κυβέρνηση ‘’έλλειμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών δυνάμεων και παλινωδίες στα εθνικά θέματα’’..

Κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, μεταλλικές λάμες, ναρκωτικά χάπια, αλλά ΚΑΙ ένα αυτοσχέδιο …αποστακτήριο, ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνα και έναν ναργιλέ, εντόπισαν οι αρχές κατά τη διενέργεια ελέγχου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Βρέθηκαν επίσης ηλεκτρικά είδη και εξοπλισμός κουζίνας, επιδαπέδια κλιματιστικά, και πολλά ακόμη.. Διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης, ενώ σε βάρος 30 κρατουμένων σχηματίζεται δικογραφία για σωρεία αδικημάτων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα τώρα. Μας ενημερώνει ο αθλητικός μας συντάκτης, Στέφανος Λεμονίδης

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα