back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο Νίκος Αβραμίδης στον Αθήνα 9.84: «Ο Μεγάλος Περίπατος έχει μελετηθεί και είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει με τη βοήθεια δημοτών και επαγγελματιών για να αλλάξει μορφή το κέντρο της πόλης»

Διαβάστε επίσης

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2020-05-22)

Για τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, το πλάνο δράσης σε επίπεδο καθαριότητας ενόψει του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, τις συντονισμένες προσπάθειες εξωραισμού σημείων της πόλης, αλλά και για την τοποθέτηση κάδων κομποστοποίησης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ο κ. Νίκος Αβραμίδης δεν απέκλεισε ενδεχόμενο προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας- δεδομένων των αναγκών λόγω κορονοιού- ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά και άλλους Δήμους. Προανήγγειλε μέσα στο επόμενο 3 μηνο την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης κάδων κομποστοποίησης, ενώ επισήμανε ότι μένουν πολλά να γίνουν, ώστε να αποκτήσει οικολογικό πρόσωπο η Αθήνα.

Αναλυτικά, οι απαντήσεις του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας, στα ερωτήματα της Κατερίνας Παπαβασιλείου, στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού της πόλης

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Υπάρχουν συγκοινωνιακές μελέτες -εδώ και καιρό- έχει μελετηθεί και είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει με τη βοήθεια δημοτών και επαγγελματιών, ώστε να αλλάξει μορφή το κέντρο της πόλης. Κάθε  μεγάλο και σοβαρό εγχείρημα είναι πιλοτικό, σε πρώτη φάση. Ο κόσμος είναι ενήμερος, θα δούμε πως θα λειτουργήσει.Στόχος είναι η χρηστικότητά του και η απόδοση του δημόσιου χώρου στους δημότες.

*ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Δώσαμε το παρόν εξ αρχής, με την ακούραστη προσπάθεια των εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας, την οποία έχουμε ευχαριστήσει τόσο εμείς όσο και ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Το σύνολο του στόλου των πλυστικών μηχανημάτων (80 παλαιά και 50 νέα μηχανήματα) έκαναν συνεχείς απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και όπου αλλού υπήρχε συνάθροιση κοινού.Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του

*ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

Εγιναν απολυμάνσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των 7 δημοτικών διαμερισμάτων. Απολυμάνθηκαν οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι, οι τελευταίοι από τον αστικό σχεδιασμό, προμηθεύσαμε πριν από 15 ημέρες τα σχολεία με μάσκες, χλωρίνες και απολυμαντικά. Είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε στα αιτήματα Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ευελπιστούμε να μην υπάρξει κρούσμα.Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ .

Υπήρχαν υπηρεσιακά κενά, αλλά σε συνεννόηση με το Υπ.Εσωτερικών, Όλοι οι Δήμοι και όχι μόνον ο Δήμος Αθηναίων, κατορθώσαμε να πάρουμε έκτακτο προσωπικό για 4 μήνες (οδηγούς, εργάτες) διότι τόσο μας επιτρεπόταν εκ του νόμου, λόγω κορονοιού.
Θα κάνουμε στη συνέχεια προγραμματισμό ενδεχομένως και για μόνιμο προσωπικό. Η διεύθυνση Καθαριότητας έχει προσλάβει προσωπικό βάσει προκήρυξης του 2017 (3Κ) που ολοκληρώθηκε φέτος, αλλά μπορούμε να καλύψουμε όποιο κενό διαπιστωθεί. Είναι θέμα που δεν αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Αθηναίων, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών και τους υπόλοιπους Δήμους.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ

Υπήρξε μια διακοπή στο κρίσμο διάστημα έξαρσης της πανδημίας, διότι είχαμε επικεντρωθεί στις απολυμάνσεις, αλλά επανερχόμαστε δυναμικά με 4 συντονισμένες δράσεις, ανά εβδομάδα- τρείς τις καθημερινές και μία-μεγαλύτερης κλίμακας- την Κυριακή.

Αποκαθιστούμε πλατείες, πεζοδρόμους, σημεία σε γειτονιές και όχι μόνον στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την εντολή του Κώστα Μπακογιάννη. Ολοκληρώσαμε 82 δράσεις στα 7 δημοτικά διαμερίσματα και προχωρούμε.

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη χωροθέτησης και τοποθέτησής τους, αλλά μένουν πολλά να γίνουν για να έχουμε μια οικολογική πόλη. Εκτός από το Κολωνάκι σε χρονικό ορίζοντα 2 ή 3 μηνών, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση καφέ κάδων κομποστοποίησης και σε άλλες περιοχές έξω από τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία και τις λαικές αγορές της Αθήνας. Προμηθευτήκαμε 20 νέα απορριμματοφόρα, ειδικούς κάδους, αλλά υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών.

Για τα σύμμικτα απορρίμματα, τοποθετήσαμε 1200 κάδους και άλλους 600 για ανακύκλωση στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Την ερχόμενη εβδομάδα τελειώνει στο 1ο και ακολουθεί το 7ο. Είναι μια διαδικασία νοικοκυρέματος της πόλης.

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα