back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη: Οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Οι όποιες αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Παρασκευή με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο εγχείρημα και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν εθελοντικά στις παραγωγές των μαθημάτων ευχαριστώντας, για τη μεγάλη συνεισφορά τους με την προσφορά καλών υπηρεσιών και γνώσεων για τα παιδιά που έμειναν σπίτι.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι και με τη δική τους συμβολή αυτό το νέο εργαλείο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και της Δημόσιας Τηλεόρασης, μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες περιόδους δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι
ο βαθμός αποδοχής του εγχειρήματος ήταν μία πάρα πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη, σημειώνοντας ότι το αγκάλιασε η ελληνική κοινωνία και “τα νούμερα της ΕΡΤ2 στην τηλεθέαση στην κυριολεξία εκτοξεύτηκαν σε ποσοστά που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν”.

“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε. Αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε την αρμονική συνεργασία όλων των συμβαλλόμενων μερών προκειμένου να γίνει όλο το εγχείρημα, πράξη και να πάει, όπως ανέφερε, κατ’ εξαίρεση, «το σχολείο, σπίτι». Επανέλαβε δε ότι αποτελεί σημαντικό κεκτημένο για το μέλλον προσθέτοντας πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό αυτή η ευκαιρία που αναδείχθηκε μέσα από την κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινά παρακολούθησαν τα μαθήματα 150.000 τηλεθεατές ενώ το μέσο ποσοστό τηλεθέασης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στις ηλικίες 4-14 ετών ξεπέρασε το 35%. Στο εγχείρημα συμμετείχαν 67 εκπαιδευτικοί, 12 διερμηνείς της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, 2 κωφοί νοηματιστές και 27 τεχνικοί.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Αντωνίου και ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα, Νικόλαος Μαρίνης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα