back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν σε όλο τον τουριστικό κλάδο μετά την πλήρη άρση των περιορισμών λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας όλων των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και τα χρονοδιαγράμματα επαναλειτουργίας τους. Περισσότερα στον ιστότοπο του σατθμού μας 3w.athina984.gr.

Η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Αερολιμένας Αθηνών, δεδομένου ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου η αγορά εσωτερικού θα εξυπηρετείται χωρίς περιορισμούς, με περισσότερες πτήσεις και με αυστηρή προσήλωση σε ό,τι ορίζουν τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας.

21 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 19 ασθενείς ενώ από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 98 ασθενείς. Οι θάνατοι ανέρχονται στους 169.

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και επαρκή αερισμό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής.

Στην ΚΥΑ ξεκαθαρίζεται ακόμη ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι προαιρετική, ότι απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά. Εν τω μεταξύ την Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.

Αρχίζουν τα μέτρα για τον «Μεγάλο Περίπατο» στην πρωτεύουσαμε προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον 3 μήνες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε ο περιορισμός θα αφορά στο-ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας, θα εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της. Αρμόδια αρχή για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμου 150 ευρώ, είναι η Δημοτική Αστυνομία. Περισσότερα για τις εξαιρέσεις από τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Η κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα δει λιγότερα έσοδα εξαιτίας της μείωσης των δημοτικών τελών, όπως προβλέπεται στην τροπολογία για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να κρατήσει τη χώρα ασφαλή και να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο καταψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής επιφύλαξη.

Την αντίθεσή του με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων εξέφρασε ο δημοτικός συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη. «Είναι οικονομικά ανορθολογικό να μειώνεις τους μισθούς και να περιμένεις να κρατήσεις την κατανάλωση επειδή θα διπλασιάσεις τον χώρο στα τραπεζοκαθίσματα», τονίζει ο συνδυασμός του Νάσου Ηλιόπουλου.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα