back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Elephant»: Το 3ο πανελλήνιο βραβείο εικονικής επιχείρησης στα ΓΕΛ Φιλοθέης και Τραγαίας Νάξου

Διαβάστε επίσης

Η εικονική μαθητική επιχείρηση «Elephant», που δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων JA Greece, κέρδισε το 3ο βραβείο στον φετινό Πανελλήνιο διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης για το 2020.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου μέσω διαδικτύου, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των 160 και πλέον σχολείων που συμμετείχαν, το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης πλασαρίστηκε μέσα στη 10άδα των καλύτερων σχολείων και είναι το μόνο Δημόσιο Γενικό Λύκειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες παρακολούθησαν την τελική φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες και φρέσκιες ιδέες που αφορούν τη επιχειρηματικότητα.

Τί ακριβώς κάνει η εφαρμογή «Elephant»

Οι 25 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης και του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου, ανέπτυξαν μια εφαρμογή υπό την εποπτεία μιας ιατρικής επιτροπής, που αποτελείται από ψυχιάτρους, γηριάτρους, ψυχολόγους και γεροντολόγους, για να προλαμβάνει και να επιβραδύνει την άνοια στους ηλικιωμένους, χαροποιώντας τους και φέρνοντάς τους πιο κοντά στα άτομα που αγαπούν. Στην εφαρμογή ο χρήστης επιλέγει κάποια από τις διαθέσιμες ιστορίες (εμπνευσμένες από λαογραφικά παραμύθια, καθημερινές στιγμές), οι οποίες είναι δομημένες έτσι ώστε να ασκείται ο ανθρώπινος ιππόκαμπος (το κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου που συμμετέχει στη μνήμη). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να εισάγονται φωτογραφίες (από τον φροντιστή ή τον ηλικιωμένο) με αγαπητά πρόσωπα του ηλικιωμένου ώστε η απρόσωπη ηλεκτρονική συσκευή να γίνεται οικεία. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν το όνομα της εφαρμογής από το χαρακτηριστικό της αξιοθαύμαστης μνήμης που φέρουν οι ελέφαντες.

Η σύνθεση της εικονικής μαθητικής επιχείρησης

Δημήτρης Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Elephant Μαθητής της Β Λυκείου.
Φάνης Τσιογκρής, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Elephant μαθητής της Β Λυκείου.
Χρήστος Ζανετόπουλος, Διευθυντής Οικονομικών της Elephant μαθητής της Β Λυκείου.
Έλενα Βασιλάκου, Υπ/δντρια Δημοσίων Σχέσεων της Elephant μαθήτρια της Α Λυκείου.
Ειρήνη Παπαγεωργίου, Υπ/δντρια Οικονομικών της Elephant μαθήτρια της Β Λυκείου.

Το δημιουργικό κομμάτι του προγραμματισμού και της πρωτότυπης μουσικής επένδυσης των ψηφιακών προβολών της εικονικής μαθητικής επιχείρησης, επιμελήθηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης, Γεώργιος Βακάλης και Ιάσονας Παπαδόπουλος, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο κ. Πέτρος Ματζάκος, Διευθυντής και Καθηγητής του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και ο κ. Πέτρος Κουτρούλης, καθηγητής του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου.

Όπως επισήμανε ο Διευθυντής και καθηγητής του ΓΕΛ Φιλοθέης, κ. Πέτρος Ματζάκος, μιλώντας στον Αθήνσα 9.84 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, μέσω αυτού του προγράμματος και της εικονικής επιχείρησης που καλούνται οι μαθητές να δημιουργήσουν, αναπτύσσουν μία κουλτούρα «που τους μαθαίνει να ανοίγονται, να συνεργάζονται και να μαθαίνουν καινούρια πράγματα».

Τι είναι το Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece)

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

[su_youtube url=”https://youtu.be/aAmQ7gtsrWM” width=”560″ height=”420″]

[su_youtube url=” https://youtu.be/u5ygBfXTL9o” width=”560″ height=”420″]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα