back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η Ένωση ποδοσφαιριστών ζητάει έξτρα τεστ στους μαύρους και τους Ασιάτες παίκτες

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω έρευνα για τον αντίκτυπο του Covid-19 ζήτησε η Ένωση Παικτών της Premier League (PFA) αναφορικά με τους μαύρους, Ασιάτες, αλλά και τους προερχόμενους από μειονότητες ποδοσφαιριστές, ενόψει της επανέναρξης.

Ειδικό αίτημα απέστειλε προς την Premier League η PFA, ζητώντας να διεξαχθεί εκτενέστερη έρευνα για τους αυξημένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαύροι, Ασιάτες και παίκτες εθνικών μειονοτήτων από τον Covid-19 στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης.

Μετά τις δηλώσεις του Τρόι Ντίνεϊ, αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασαν για την επανέναρξη δεκάδες ποδοσφαιριστές από το παραπάνω φυλετικό γκρουπ, η Ένωση Παικτών στην Αγγλία απευθύνθηκε στη Λίγκα με σκοπό να ξεκαθαρίσει το ρίσκο που συντρέχουν για προσβολή από τον κορονοϊό.

Μια από τις αιτιολογήσεις του αιτήματος, υπάρχουν τα δεδομένα που εξέδωσε η κυβέρνηση για το τετραπλάσιο ποσοστό θνητότητας των μαύρων σε σχέση με τους λευκούς ανθρώπους

«Θα κάνουμε τα πάντα να μετριάσουμε το ρίσκο, όσο γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες. Το ρίσκο, όμως, στους νέους fit αθλητές είναι και πάλι πολύ μικρό και πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας», ήταν τα λόγια του ιατρικού σύμβουλου της Premier League, Μαρκ Ζιλέτ.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα