back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας στον Αθήνα 9.84: “είμαστε πανέτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων”

Διαβάστε επίσης

Θερμομετρήσεις στις εισόδους των σχολείων για όλους του μαθητές ξεκινά ο Δήμος της Γλυφάδας δηλώνει ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπανικολάου. Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας , μιλώντας στον Αθήνα 984 ανέφερε:

Έχουμε κάνει απολυμάνσεις , έχουμε προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό , μάσκες , γάντια , αντισηπτικά , ειδικά καθαριστικά υλικά. Διπλές και τριπλές βάρδιες θα έχουμε στην καθαριότητα σε όλα τα σχολεία. Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε και προσωπικό που αυτή τη στιγμή είναι σε δομές που δεν λειτουργούν , όπως τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί θα έχουμε διπλές και τριπλές βάρδιες στην καθαριότητα.
Και εμείς από αύριο θα κάνουμε και κάτι ακόμα που νομίζουμε ότι βοηθάει πολύ. Δεν είναι βεβαίως πανάκεια , αλλά βοηθάει πολύ. θα κάνουμε και θερμομέτρηση σε όλους τους μαθητές. Θα μετράμε τη θερμοκρασία όλων των παιδιών, όλων των καθηγητών για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την προληπτική προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Αυτό θα γίνεται από εργαζόμενους δικούς μας με θερμόμετρα υπερύθρων που κάνουν θερμομέτρηση από απόσταση και με ειδικές θερμικές κάμερες. Δεν μπορέσαμε να βρούμε θερμικές κάμερες για όλα τα σχολεία ακόμα γιατί υπάρχει έλλειψη μεγάλη στην αγορά . Έχουμε λοιπόν στα μισά σχολεία θερμικές κάμερες και στα υπόλοιπα ειδικά θερμόμετρα με αρκετούς εργαζόμενους δικούς μας που 0700 ως 0900 το πρωί θα μετράνε τη θερμοκρασία όλων των παιδιών, όποιου μπαίνει και όποιου βγαίνει στα σχολεία”

Αναφερόμενος στην οργάνωση των παραλιών της περιοχής , προκειμένου αυτές να υποδεχθούν τους επισκέπτες, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος της Γλυφάδας δήλωσε πως αυτή έχει προσαρμοστεί στα μέτρα ασφάλειας που επιβάλλονται, όπως : Μεγαλύτερες αποστάσεις στις ομπρέλες , μεγαλύτερη προσπάθεια στην καθαριότητα , απολυμάνσεις στα αποδυτήρια όσο τακτικά χρειάζεται. Επισήμανε πάντως ότι οι πρώτες ημέρες δείχνουν ότι ο κόσμος είναι πειθαρχημένος , οι αποστάσεις τηρούνται , όμως αυτό που ανησυχεί το Δήμο είναι να μην υπάρξουν συνωστισμοί. Τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η ατομική ευθύνη και ο σεβασμός στους διπλανούς τότε θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα.

Τέλος αναφορικά με το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν πληγεί δήλωσε:

” Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις . Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι για το διάστημα που επιχειρήσεις εστίασης ήταν κλειστές δεν θα χρεωθούν το τέλος της κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα  και στο εξής και για όσο διαρκούν τα μέτρα θα κάνουμε τη μισή χρέωση σε σχέση με το τέλος που πρέπει να να καταβάλει κάθε επιχείρηση για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα