back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τα προολυμπιακά τουρνουά αναβλήθηκαν για ένα χρόνο

Διαβάστε επίσης

Τα προκριματικά τουρνουά χόκεϊ επί πάγου ανδρών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, που είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου 2020, αναβλήθηκαν για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Ομοσπονδία (IIHF).

«Τα τουρνουά προκριματικών είχαν αρχικά προγραμματιστεί από 27 έως 30 Αυγούστου 2020. Οι νέες ημερομηνίες ορίζονται από 26 έως 29 Αυγούστου 2021», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (IIHF), που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), αν και θεωρείται τυπική διαδικασία. Αυτή η απόφαση αφορά δώδεκα ομάδες σε τρία διαφορετικά τουρνουά.

Ειδικότερα, η Λετονία θα φιλοξενήσει την Γαλλία, την Ιταλία και την Ουγγαρία όταν τα άλλα δύο τουρνουά θα διεξαχθούν στη Σλοβακία (Σλοβακία, Λευκορωσία, Αυστρία, Πολωνία) και στην Νορβηγία (Νορβηγία, Δανία, Κορέα Νότια, Σλοβενία). Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο, εξασφαλίζει την συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση. Υπενθυμίζεται, ότι ο Καναδάς, η Ρωσία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Τσεχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ελβετία έχουν ήδη προκριθεί μέσω της κατάταξης της διεθνούς ομοσπονδίας, καθώς επίσης και η Κίνα, ως χώρας υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε περισσότερο χρόνο να διοργανώσουμε αυτά τα τουρνουά και αυτή η αναβολή έως τον Αύγουστο του 2021 θα επιτρέψει στις ομάδες να συμπεριλάβουν τους καλύτερους παίκτες τους», δήλωσε σχετικά, ο πρόεδρος της IIHF, Ρενέ Φαζέλ, στο δελτίο τύπου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα