back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Αγία Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Αποχώρησαν οι περισσότεροι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερα από 200 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Τετάρτης πάρα τη σχετική απαγόρευση και τις συστάσεις να αποχωρήσουν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Λίγο πριν τις 23:30 ο μεγαλύτερος όγκος του πλήθους αποχώρησε από την πλατεία οικειοθελώς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεκάδες άτομα παραμένουν στους γύρω δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση.
Γύρω στις 12:30 μετά μεσάνυχτα, είχαν μείνει περίπου 100 άτομα, τα οποία φώναζαν συνθήματα, ενώ από τη μία μετά τα μεσάνυχτα, άρχισαν να αποχωρούν οι περισσότεροι, με την αστυνομία να τηρεί διακριτική στάση, αναμένοντας τη διάλυση της συγκέντρωσης δίχως επεισόδια και περαιτέρω ένταση.
Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία είχαν παραμείνει διάσπαρτα περί τα 30 άτομα, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει στην πλειοψηφία τους. Οι επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, με συζήτηση έπεισαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η επέμβαση και δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια.


Εν τω μεταξύ, θετικά έκρινε την απόφαση για κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε πάρα τις συστάσεις των αρχών ο κόσμος συνέχισε να συνωστίζεται στην περιοχή. Ενδεικτικά όπως είπε, μόνο τη Δευτέρα υπολογίζεται πως στο σημείο συγχρωτίστηκαν πάνω από 500 άνθρωποι.
Υπενθυμίζεται ότι και το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν επεισόδια μετά την επέμβαση της αστυνομίας όταν περίπου 400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία αψηφώντας τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς στις συναθροίσεις λόγω κορονοϊού.
Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα