back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Αραμπατζή: Η έγκαιρη, έγκυρη και ψύχραιμη φωνή συνιστούν τον πραγματικό σκοπό του Αθήνα 9.84, αυτή τη δύσκολη περίοδο

Διαβάστε επίσης

«Η έγκαιρη, έγκυρη και ψύχραιμη φωνή συνιστούν τον πραγματικό σκοπό του Αθήνα 9.84, αυτή τη δύσκολη περίοδο», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, Νίκη Αραμπατζή, μιλώντας στην εκπομπή “Ιχνογραφήματα” και τον Χρήστο Καπούτση.

Η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι ο Αθήνα 9.84 μέσω της πρωινής του ζώνης δίνει διεξόδους στο κοινό και ειδικότερα στους γονείς για το πως να αξιοποιήσουν το χρόνο, δημιουργικά, με τα παιδιά στο σπίτι.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Αραμπατζή: 

Σε περιόδους πολλαπλών αβεβαιοτήτων, οι κοινωνίες κρίνονται για την ωριμότητά τους και από το βαθμό αλληλεγγύης απέναντι στο συνάνθρωπο. Ευρύ πεδίο δράσης  σε αυτή τη νέα κρίση από το ξέσπασμα της πανδημίας, έχουν το σύστημα Υγείας, οι δομές του κρατικού μηχανισμού όπως και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είτε θα δικαιώσουν την ύπαρξή τους μεγιστοποιώντας την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, είτε θα χάσουν το momentum, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κομβικός αναδεικνύεται και ο ρόλος των κρατικών, ιδιωτικών, δημοτικών και διαδικτυακών ΜΜΕ, τα οποία αξιολογούνται σε σχέση με την ποιότητα της ενημέρωσης, αλλά και την παιδαγωγική ψυχαγωγία των πολιτών όλων των ηλικιών, που παραμένουν στα σπίτια τους.
«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο -ειδικά σε αυτήν την περίοδο- πρέπει να επιτελεί τον πραγματικό του σκοπό, που είναι η ψύχραιμη, πολύπλευρη και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών. Γι αυτό προσαρμόσαμε το πρόγραμμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να μην προκαλείται πανικός, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά» λέει η Νίκη Αραμπατζή σκιαγραφώντας το πλαίσιο αρχών λειτουργίας του πρώτου ελεύθερου σταθμού της Αθήνας.
Το κοινωνικό πρόσωπο του 9.84 είναι για την ίδια και τους συντελεστές του προγράμματος διαρκής στόχος. Ενα έργο σε εξέλιξη. Και εξηγείται: «Με το ξέσπασμα της επιδημίας θέλουμε να δίνουμε δημιουργικές διεξόδους στους ακροατές μας, ώστε να αξιοποιούν δημιουργικά την περίσσεια χρόνου που έχουν πλέον στη διάθεσή τους. Στην πρωινή ζώνη των εκπομπών στήσαμε ένα κομμάτι ενημέρωσης των γονέων για το πως μπορούν να απασχολήσουν παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και 12 ετών με δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ βρίσκονται εκτός σχολείου.»
Και αισθάνεται περήφανη για αυτό που όπως λέει «είναι δικό μας δημιούργημα και δεν ακούγεται από την τηλεόραση με την καταιγιστική ενημέρωση για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορωνοιό.»
Στον Αθήνα 9.84 πιστώνει επίσης την κοινωνική ευαισθησία δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων ενημέρωσης για τον Κορωνοϊό σε 18 γλώσσες, προκειμένου να ακούγονται απ όλους όσοι μένουν στην πόλη.
Αναφερόμενη στις δράσεις του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε τα καθημερινά προγράμματα καθαριότητας και απολύμανσης στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, ειδικότερα έξω από τα Νοσοκομεία, όπως και την ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε λόγω συνθηκών και «Με ένα κλικ στην ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βγάζει τα πιστοποιητικά που χρειάζεται αποφεύγοντας ταλαιπωρία σε ουρές υπηρεσιών.»
Η Αθήνα όμως είναι και οι άστεγοι, που δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από το ραντάρ της μέριμνας του Δήμου. «Η νέα δομή στην πλατεία Βάθη, προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε άτομα με πρόβλημα στέγασης, ενώ λειτουργεί και ως υπνωτήριο για τοξικοεξαρτημένους παρέχοντας φαγητό, αλλά και ιατρική υποστήριξη» τονίζει η πρόεδρος της ΔΕΡΑ επισημαίνοντας παράλληλα και τις συνεχιζόμενες εργασίες αποκατάστασης της οδοποιίας και των πεζοδρομίων.
Στο έργο του δήμου Αθηναίων πιστώνει και τη δουλειά των 6 Δημοτικών Ιατρείων στην κατεύθυνση της ενημέρωσης για τα ήπια συμπτώματα. Ειδικότερα, του δημοτικού ιατρείου στο 5 ο διαμέρισμα στην οδό Σαρανταπόρου στα Πατήσια το οποίο είναι ιατρείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.
Με χιλιόμετρα στη μαχόμενη δικηγορία, η Νίκη Αραμπατζή μιλά για το πλήγμα στον κλάδο της από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ καταλήγοντας, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας λόγω του εγκλεισμού: «Οταν είσαι αναγκασμένος να συμβιώνεις με ένα σύζυγο ή μία σύζυγο που εκδηλώνει κακοποιητική συμπεριφορά, η συνύπαρξη καθίσταται προβληματική και δυστυχώς τα κρούσματα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα