back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλυσίδα αλληλεγγύης για τα Άτομα με Αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Δράση «Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του»

Ένα πανελλαδικό δίκτυο αλληλεγγύης ώστε κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο να μη βρεθεί μόνο του εν μέσω πανδημίας δημιούργησαν τα μέλη της «Μηδενική Ανοχή – Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων».

Περισσότεροι από 100 εθελοντές, από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα, οι οποίοι θα βοηθούν τα ανάπηρα άτομα στη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, στην προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων ή σε οποιαδήποτε ανάγκη έχει προκύψει λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

«Επειδή υπάρχουν μια σειρά από ανάγκες, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη κρατική μέριμνα, η «Μηδενική Ανοχή – Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων» πήρε την πρωτοβουλία μέσα από δημόσια απεύθυνση στα social media να συγκροτήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο αλληλεγγύης που θα βοηθά τα ανάπηρα άτομα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο Αντώνης Ρέλλας, ιδρυτικό μέλος της «Μηδενικής Ανοχής – Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων». «Γνωρίζουμε ότι η πολιτεία και πριν την κρίση της πανδημίας δεν μας υπολογίζει, δεν έχουμε ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, ένα παράδειγμα είναι ότι ακόμα δεν έχει πάρει μέτρα για την  προτεραιότητα των ατόμων με αναπηρία στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Η αναπηρία δε σχετίζεται με τις βλάβες που έχουμε στο σώμα μας, σχετίζεται με τον κανονιστικό τρόπο που μας αντιλαμβάνεται η κοινωνία και νομοθετεί η πολιτεία. Επίσης η κοινωνική απομόνωση είναι αδύνατη για ανθρώπους που εξαρτώνται από προσωπικούς βοηθούς ή συγγενικά πρόσωπα που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είναι υπερήλικα. Έτσι κινηθήκαμε γρήγορα και οργανώσαμε αυτήν την δράση».

«Προσκαλούμε αλληλέγγυους/ες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ανάπηρων, εμποδιζόμενων και προσώπων με χρόνιες βλάβες, που εξαιτίας της πανδημίας βρίσκονται στα σπίτια τους και αδυνατούν να μετακινηθούν προκειμένου να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης», προσθέτει ο κ. Ρέλλας. «Καλούμε όμως και ανάπηρα, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες να μας γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους.».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Μηδενική Ανοχή – Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων» με τους εξής τρόπους: 

  • Αποστολή email στη διεύθυνση [email protected]
  • Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της Κίνησης στο Facebook
  • Επικοινωνία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470
  •  Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα