back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στα 53 τα θύματα του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Στα 1.544 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, τα θύματα της νόσου είναι 53 μετά το θάνατο άλλων 3 ασθενών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σ. Τσιόδρας:

–Οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Εντατικής Θεραπείας είναι 91, εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες .

–Τα θύματα του κορονοϊού ανήλθαν σε 50 μετά το θάνατο 3 ακόμα ασθενών.

— Οι νέες περιπτώσεις κορονοϊού ανέρχονται σε 27, ενώ καταγράφηκαν άλλα 23 από το Κέντρο Προσφύγων στη Ριτσώνα. Τα συνολικά κρούσματα στο πλοίο Ε. Βενιζέλος με 383 άτομα είναι 119.

— 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας αρχικά έκανε αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού λέγοντας ότι “αρχίζει σταδιακά να επιβραδύνεται ο ρυθμός της επιδημίας”. Σε ότι αφορά τη χώρα μας σημείωσε ότι αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα μας και είχαμε μία πορεία σαν την αντίστοιχη της Ισπανίας, θα θρηνούσαμε 2.265 νεκρούς.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι με βάση νέες μελέτες ο κορονοϊός φαίνεται ότι μπορεί να εκδηλωθεί με νευρολογικά συμπτώματα, όπως επιληψία, λήθαργο και νευρολογικά σύνδρομα, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γίνεται προσβολή εγκεφάλου και νεύρων από τον ιό, κάνοντας και εκεί φλεγμονή όπως και στην καρδιά και σε πνεύμονες.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, τονίζοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Πρέπει, ωστόσο, να μη φοβίζουμε τα παιδιά, να τους εξηγούμε και να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να καταλάβουν γιατί παίρνουμε τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών στο 12%, στους 70ρηδες στο 16% ενώ στα άτομα άνω των 80 φτάνει στο 18%, υπογράμμισε.

Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τον χρόνο, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε ότι, αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη δομή της Ριτσώνας, η οποία είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η απόφαση ελήφθη, αφότου έγινε γνωστό ότι 23 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Μεταξύ του προσωπικού που ελέγχθηκε, δεν προέκυψε κρούσμα.

Σε ό,τι αφορά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν 119 κρούσματα ενώ 259 άτομα ήταν αρνητικά στον ιό, ενώ δυο δείγματα θα ελεγχθούν ξανά. Το πλοίο θα ελλιμενιστεί σήμερα σε ειδική προβλήτα. Όσοι είναι αρνητικοί θα επαναπατριστούν και όσοι είναι θετικοί, θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στο κρούσμα 69χρονης στη Μύκονο, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί, με στόχο να μην υπάρχει εξάπλωση.

Νίνα Κομνηνού

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα