back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε καραντίνα πλοίο της ΑΝΕΚ στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Σε καραντίνα τέθηκε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σε αυτό βρέθηκαν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Πρόκειται για το «Ελ. Βενιζέλος», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμανιού της χώρας από 21 Μαρτίου.
Το πλοίο είχε ναυλωθεί στις 29 Φεβρουαρίου και για 45 ημέρες από Τούρκους επιχειρηματίες και δεν του επιτρέπεται να δέσει στο λιμάνι γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ Καντίθ Ισπανίας και Τουρκίας, όπου μετέφερε Τούρκους τεχνίτες για να συμμετάσχουν σε εργασίες επισκευής και συντήρησης κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.
Λόγω της πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο επέστρεψε στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς Πειραιά, όπου και πάλι του απαγορεύθηκε ο κατάπλους.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση στο πλοίο εκδηλώθηκε αρχικά κρούσμα κορονοϊού σε 72χρονο Ελβετό ναυτικό και στη συνέχεια σε δύο ακόμη άτομα με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες (383 άτομα εκ των οποίων 36 Έλληνες) να μπουν σε καραντίνα.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι 20 από τους επιβαίνοντες είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για όλα τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα