back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οδηγίες Σ. Τσιόδρα για τις μάσκες – Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Διαβάστε επίσης

Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται για τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και για όσους φροντίζουν ασθενείς, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορον0ϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας μια σειρά από οδηγίες επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην Ελλάδα, ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως στις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΠΟΥ εξακολουθείται να συστήνεται να μην φορούν μάσκες οι πολίτες, εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν.
«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να προτείνει να μην φοράμε μάσκες, εκτός από αυτούς που νοσούν» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε σχετικές μελέτες που έχουν γίνει.
«Κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι μαζική χρήση μάσκας μειώνει την εξάπλωση. Συστήνεται για τους επαγγελματίες και για την κάλυψη του στόματος και της μύτης όσων ασθενούν. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την ανάγκη απόστασης» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα