back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τουλάχιστον 250.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 250.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν επίσημα διαγνωστεί στην Ευρώπη, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά στην Ιταλία (74.386) και στην Ισπανία (56.188), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Με τουλάχιστον 258.068 κρούσματα, εκ των οποίων 14.640 θάνατοι, η Ευρώπη είναι η ήπειρος που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μπροστά από την Ασία (100.937 κρούσματα, εκ των οποίων 3.636 θάνατοι), αρχική εστία της μόλυνσης. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα διαγνωστεί δεν αντανακλά ωστόσο παρά ένα κλάσμα των πραγματικών μολύνσεων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών κάνει τεστ μόνο σε όσους χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο ΠΟΥ βλέπει «ενθαρρυντικές ενδείξεις»

Η Ευρώπη πληρώνει βαρύ τίμημα στην επιδημία .«Αν και η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική, αρχίζουμε να βλέπουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις», δήλωσε ωστόσο σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ιταλία (7.500 θάνατοι) μοιάζει να επιβραδύνεται, «αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πανδημία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στην χώρα αυτή», πρόσθεσε ο Χανς Κλούγκε.

Η Ισπανία, η δεύτερη μετά την Κίνα πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 νεκρών.

Ιταλία

Με 7.503 νεκρούς και σχεδόν 75.000 κρούσματα, η Ιταλία παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Εν τω μεταξύ, ένας εκατοντάχρονος, που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από την COVID-19, ιάθηκε και πήρε χθες Τετάρτη το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στην ακτή της Αδριατικής, στο οποίο νοσηλευόταν, δήλωσε σήμερα στο AFP η Γκλόρια Λίζι, η αντιδήμαρχος της πόλης αυτής στην Ιταλία.

Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε 8578 νέα κρούσματα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000. Τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 χθες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισπανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παράτασης των έκτακτων μέτρων -περιλαμβανομένης της κατάστασης αποκλεισμού που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και η μετακίνηση να επιτρέπεται μόνο για αγορά την τροφίμων και φαρμάκων και για εργασία- για 15 ακόμα ημέρες έως τις 12 Απριλίου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Να αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι μια Ένωση light

«Ενας ιός που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου άλλαξε σε λίγες μέρες τη ζωή μας, άδειασαν οι δρόμοι μας, έκλεισαν οι πόρτες μας, είδαμε πόσο εύθραυστες είναι οι ζωές μας», είπε Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μπροστά σε σχεδόν άδεια έδρανα. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι μια Ενωση light, μια Ένωση μόνον για τον καλό καιρό. Κανείς δεν μπορεί μόνος του, είναι η στιγμή του συντονισμού», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα