back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ειδική αποζημίωση: Πλησιάζουν τις 70.000 οι αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Διαβάστε επίσης

Τις 70.000 πλησιάζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- έως αυτή την ώρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την ένταξη του προσωπικού τους στην ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Η αντίστοιχη πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την 1η Απριλίου και η καταβολή του έκτακτου επιδόματος θα γίνει σταδιακά.

Την ίδια ώρα, εκβιαστικές πρακτικές εργοδοτών, οι οποίοι ζητούν από τους εργαζομένους τους μέρος του επιδόματος των 800 ευρώ, προκειμένου να τους δηλώσουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για να λάβουν την ειδική αποζημίωση, κατήγγειλε ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Εν τω μεταξύ, την παράταση έως τις 30 Απριλίου της προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου για την υπαγωγή των Υπαλλήλων – Λειτουργών του Δημοσίου, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον e-ΕΦΚΑ, και της συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, προβλέπει εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργείου Εργασίας.
Η παράταση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων και αφορά μόνο την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και όχι την καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες -σε αυτή την περίπτωση- πρέπει να καταβληθούν κανονικά.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα