back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεύματα και δράσεις αγάπης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Αγίου Θωμά

Διαβάστε επίσης

Κοντά στους συνανθρώπους μας με ανάγκη βρίσκεται η Εκκλησία και σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Στο Ενοριακό Φιλόπτωχο του Αγίου Θωμά, στα σύνορα Αμπελόκηπων και Ζωγράφου, συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά έργα. Με την εθελοντική διακονία ομάδας 28 ατόμων, παρέχονται ημερησίως 60 και πλέον γεύματα αγάπης, χορηγία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα και Παναγιώτη Κυριακού» και του Στρατοπέδου Ζορμπά στο Γουδή, σε ενορίτες και αστέγους.

«Ο αριθμός των γευμάτων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπό τα νέα δεδομένα της πανδημίας, αναμένεται να αυξηθεί άμεσα ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που θα προκύψουν μέσα στο επόμενο διάστημα», τονίζουν άνθρωποι του Ενοριακού Φιλόπτωχου του Αγίου Θωμά.

Παράλληλα, μέσα στο νέο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία πρόσθετων εθελοντικών ομάδων για την διανομή μερίδων φαγητού σε άστεγους και την μεταφορά πακέτων με προϊόντα μακράς διάρκειας σε άτομα που βάσει σχετικών συνοδευτικών δικαιολογητικών εγγράφων δηλώνουν τους λόγους που αδυνατούν να προσέλθουν στα γραφεία του Ενοριακού Φιλόπτωχου για να τα παραλάβουν.

Παράλληλα, λόγω της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας υπάρχει πρόβλεψη για τον άμεσο σχηματισμό εθελοντικών ομάδων με σκοπό την διανομή φαγητού ή προϊόντων μακράς διάρκειας στα υποδεικνυόμενα από τους ενδιαφερόμενους σημεία παράδοσης. Σημειώνεται ότι ήδη το Ενοριακό Φιλόπτωχο του Αγίου Θωμά δίνει δυο φορές την εβδομάδα προϊόντα μακράς διάρκειας για 15 μέρες, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Επίσης, οι εθελοντές ετοιμάζουν και επιπλέον μερίδες φαγητού, εκτός από αυτές που χορηγούνται από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα και Παναγιώτη Κυριακού».

Οι εθελοντές στην «πρώτη γραμμή»

Οι συγκεκριμένες μερίδες προορίζονται για άτομα που δεν βρίσκονται στην μόνιμη λίστα διανομής φαγητού του Ενοριακού Φιλόπτωχου αλλά το επισκέπτονται εκτάκτως για διάφορους λόγους ( άνεργοι, άτομα με οικογενειακά προβλήματα, άστεγοι κ.α.). Παράλληλα, οι εθελοντές αναλαμβάνουν την κατ´ οίκον παράδοση έτοιμων γευμάτων σε άτομα με ιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Στο Ενοριακό φιλόπτωχο συλλέγονται επίσης φάρμακα τα οποία παραδίδονται στο κοινωνικό φαρμακείο της ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι), ενώ συνεργάζεται για τη σίτιση των απόρων με ταχυφαγεία και φούρνους της περιοχής.

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο βρίσκεται σε έναν κάθετο δρόμο της Παπαδιαμαντοπούλου, την οδό Δαβάκη Πίνδου, στον αριθμό 43. Αναλυτικά:

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
Διεύθυνση: Δαβάκη Πίνδου 43, Τ.Κ. 157 73, Ζωγράφου
Τηλ.: 210 77 09 374
e-mail: [email protected]

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα