back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Διαβάστε επίσης

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

H κυβέρνηση απαντά στην Ιερά Σύνοδο κλείνοντας όλες τις εκκλησίες

Στην αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείες προχωρά η Κυβέρνηση απαντώντας στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην κλείσει τις εκκλησίες. «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν φαίνεται να ικανοποίησε την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας καθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας. Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.

«Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης για την Εκκλησία» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. «Δεν είναι ώρα για μισόλογα και μισές αποφάσεις, που δεν αναιρούν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε και τόνισε ότι «αυτή η πρόταση εξάλλου είχε γίνει από τη Φώφη Γεννηματά εδώ και μια εβδομάδα και επαναλήφθηκε στη χθεσινή επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό».

«Έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο.Ελπίζουμε ειλικρινά, αυτή η πολυήμερη αργοπορία, καθαρά για λόγους μικροκομματικού υπολογισμού και εσωκομματικών ισορροπιών, να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη μεγάλη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα