back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό ανά τον πλανήτη

Διαβάστε επίσης

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, στο οποίο άσκησε κριτική σε όσους αγνόησαν της οδηγίες και προέβησαν σε άσκοπες μετακινήσεις, θέτοντας τη ζωή των συμπολιτών τους σε κίνδυνο.

“Κρατήστε τις αποστάσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι όλες οι γαλλικές εταιρίες προσπαθούν να διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία. “Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο υγείας”, υπογράμμισε, αναφερόμενος σε όσους δεν πειθαρχούν προς τις οδηγίες.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.012, με τα 1.100 να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα, κλείνουν σχολεία και εμπορικά καταστήματα, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν σούπερ-μάρκετ, ντελίβερι, φαρμακεία, πρατήρια βενζίνης, τράπεζες και set shop.

Και η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες, με το οποίο τους καλεί να αποφύγουν τα ταξίδια εντός και εκτός γερμανικής επικράτειας. “Δεν έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα ποτέ στη χώρα. Είναι πολύ αυστηρά, αλλά στην παρούσα συγκυρία απαραίτητα”, παραδέχτηκε η γερμανίδα καγκελάριος.

Από το μεσημέρι της Τρίτης και για 30 ημέρες η ΕΕ κλείνει τα εξωτερικά της σύνορα για ταξιδιώτες τρίτων χωρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε επικριθεί για ολιγωρία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προειδοποιώντας για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, 53 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Ολλανδίας θα προσβληθεί από το νέο κορονοϊό.

Ο καναδός πρωθυπουργός, Τζαστίν Τριντό, ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της χώρας του για μη Καναδούς. Η ανακοίνωση έγινε έξω από την οικία του, στην οποία παραμένει σε εθελούσια απομόνωση αφού η σύζυγός τους βγήκε θετική στον Covid-19.

Η Ρωσία θα απαγορεύσει από τις 18 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου την είσοδο αλλοδαπών ή απάτριδων εξαιτίας της πανδημίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 7.007, ενώ 175.536 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 145 χώρες.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώνονται στην Κίνα (3.213) και ακολουθεί η Ιταλία με 2.158 νεκρούς και σχεδόν 28.000 κρούσματα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα