24.5 C
Athens
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Γίγαντες φούρνου με θυμάρι και λεμόνια

✚ ΑΘΗΝΑ

Το INNOVATHENS Academy ξεκινάει τον Οκτώβριο

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μαζί μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θεματικούς κύκλους, το INNOVATHENS Academy, εγκαινιάζει ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης...

Οι Αθηναίοι σχεδιάζουν την κινητικότητα στην πόλη και αξιολογούν το ΣΒΑΚ του Δήμου Αθηναίων

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αθηναίων επιδιώκει την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτείνει μέτρα που διευκολύνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις, που...

Εννέα δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας

co-Athens Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος Curing the Limbo, ο δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), υλοποιεί την πρωτοβουλία co-Athens,...

Συμπεριφορά καταναλωτή, Neuromarketing και Team building στο Innovathens

Τρία σύγχρονα και εποικοδομητικά επιμορφωτικά σεμινάρια διοργανώνει το INNOVATHENS Powered by Samsung στον χώρο του στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων,...

Δήμος Αθηναίων: 1.350 νέοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και οι συστηματικές εργασίες και παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων αλλάζουν...

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.

Δεν περιμένεις πολύ ώρα για να γίνει το φαγητό, δεν κινδυνεύει να καεί, δεν είναι ανάγκη να το παρακολουθείς κάθε λίγο για να συμπληρώνεις νερό και κρατάει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών.

Λοιπόν έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα η την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.

Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, αυτόν που είναι ζελέ, λάδι και θυμάρι ξερό.

Όση ώρα βράζουν εμείς , έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε μέσα στο ταψί μας, η την γάστρα.

Ρίχνουμε όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα.

Το υπόλοιπο ζουμί δεν το πετάτε, το κρατάτε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Κόβουμε ένα λεμόνι σε στρογγυλές φέτες, το βάζουμε μέσα στα φασόλια μας και πάμε για το ψήσιμο, θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.

Αν δείτε ότι στεγνώνουν, πάντα ανάλογα με τον φούρνο του καθενός, ρίχνετε απ το ζουμάκι που κρατήσαμε, αν δείτε επίσης ότι σκουραίνουν πολύ από πάνω σκεπάστε τους με αλουμινόχαρτο, όταν τελειώσουν, η σάλτσα τους θα είναι χυλωμένη.

Ο χρόνος που ψήνονται στον φούρνο είναι αυτός που χρειάζονται για να χυλώσουν, γιατί βρασμένοι είναι ήδη.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, λίγο τυρί της αρεσκείας σας και φρέσκο ψωμί.

Αίτημα αποφυλάκισης Κουτσολιούτσου

Την αποφυλάκισή του διεκδικεί με προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο εκ των βασικών κατηγορουμένων...

Ολομέτωπη – κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση περιλαμβάνει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που συνεδρίασε υπό τον Α. Τσίπρα την Τρίτη το μεσημέρι με...

Βρετανία-Covid-19: Στα 7.143 τα νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα 7.143 νέα κρούσματα της Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης...

ΗΠΑ: Ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη του τηλεμαχία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έδωσε στη...

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Μάας

Οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Γερμανό...

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού η Αττική καθώς τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 416 εκ των οποίων τα 240 στην Αττική....

«Άνθρωποι στον χρόνο»: γλυπτική εγκατάσταση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η γλυπτική εγκατάσταση της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στον χρόνο» φιλοξενείται από τις 30 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού Σαπωνοποιείου των Χαριλάου και Κανελλόπουλου,...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το INNOVATHENS Academy ξεκινάει τον Οκτώβριο

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μαζί μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θεματικούς κύκλους, το INNOVATHENS Academy, εγκαινιάζει ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης...

Δήμος Αθηναίων: Aπό τα 18.000 φρεάτια ομβρίων καθαρίστηκαν ήδη περισσότερα από 10.000

Ειδικό βάρος αποδίδει ο Δήμος στην ανακατασκευή, επισκευή και καθαρισμό  των φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλης. Όπως εξήγησε στον 9.84 ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών...

Έργα αναβάθμισης σε 33 αθλητικούς χώρους από τον ΔΑ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση η οποία...

Διαδικτυακή Ημερίδα «Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές»

Αν είστε νέοι ερευνητές και ενδιαφέρεστε να χρηματοδοτηθείτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών αλλά και να δικτυωθείτε με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον...

50 Great Greek Wines: Αναδεικνύοντας την υπεραξία του ελληνικού κρασιού

50 Great Greek Wines: 140 οινοποιεία, 420 κρασιά, 74 ποικιλίες Με στόχο την ενίσχυση της φωνής των Ελλήνων παραγωγών στον κόσμο του κρασιού αλλά και...

Bottom Fullwidth