back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δυναμική επάνοδος στο Χ.Α

Διαβάστε επίσης

Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών  μετά τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης που οδήγησε τον  γενικό δείκτη σε επίπεδα του 2018 .  Στην θετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η άνοδος  σε Ευρώπης και Ασία  μετά τις διαβεβαιώσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων για συντονισμένη δράση κατά του Covid-19, ο  γενικό δείκτης κατέγραψε στο άνοιγμα τους  κέρδη πάνω από 5%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τις 600 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκανε άλμα πάνω από 1,5%, κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να ανακάμπτουν πάνω από 3%, χάρη στο ράλι του πετρελαίου. Η άνοδος δεν αρκεί για να αναπληρώσει τη βουτιά 7% της χθεσινής συνεδρίασης και τις απώλειες 3 τρισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας απομακρυνθεί 20% από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά και με τον Stoxx 600 σε bear market.

Θετικά πρόσημα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη πάνω από 1% σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Θετικό πρόσημο και για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα