back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: 1.200 θέσεις στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες δίκυκλα βρίσκονται παράνομα παρκαρισμένα έξω από το κτήριο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, στον πεζόδρομο του πάρκου που ξεκινά από την οδό Μουστοξύδη και φτάνει μέχρι και την οδό Πριγκιποννήσων. Πρόκειται για μια κατάσταση που διαιωνίζεται ελλείψει χώρων παρκαρίσματος και των χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ( κατηγορούμενοι, μάρτυρες, δικηγόροι, αστυνομικοί).

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», είναι το σαφέστατο μήνυμα που στέλνει στους ασυνείδητους δικυκλιστές μέσω του Αθήνα 9.84, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος, προαναγγέλοντας σειρά άμεσων μέτρων που θα παρουσιαστούν στις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τι λέει ο Δήμος- Άμεσα η δημιουργία 1200 θέσεων πάρκινγκ μόνο για δίκυκλα

 Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος εντάσει το πρόβλημα στην γενικότερη κατάσταση παράνομης στάθμευσης δικύκλων στο Κέντρο και μέσω του Αθήνα 9.84 προαναγγέλει την «άμεση έναρξη προγράμματος από τον δήμο Αθηναίων που σε πρώτη φάση προβλέπει την δημιουργία 1.200 θέσεων πάρκινγκ μόνο για δίκυκλα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει την δυνατότητα επέκτασης των θέσεων μόνο για μηχανές και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης των δικύκλων στο κέντρο της πόλης, καθώς και για το νέο πρόγραμμα του δήμου που προβλέπει την άμεση δημιουργία των 1.200 θέσεων πάρκινγκ για Μοτό και την δυνατότητα επέκτασης του με περαιτέρω θέσεις και σε άλλους στοχευμένους δρόμους της Αθήνας( δρόμοι αιχμής), αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να παρουσιαστούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Οι πολίτες «γκρινιάζουν» για την γενικότερη εικόνα στους δρόμους της Αθήνας

Να σημειωθεί ότι στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων βρίσκεται σε καθημερινή βάση άνδρας της Τροχαίας που ρυθμίζει την κυκλοφορία με ότι αυτό σημαίνει για την εικόνα που παρουσιάζεται με τα παράνομα παρκαρίσματα δικύκλων. Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής εντάσσουν το πρόβλημα στην γενικότερη εικόνα τγς πρωτεύουσας με την κατάληψη πεζόδρομων από ασυνείδητους δικυκλιστές και ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων από ΕΛΑΣ και δημοτική αστυνομία.

[su_slider source=”media: 169148,169147,169146,169145,169144″ title=”no”]

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κορομάντζου

« Υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά τις σταθμεύσεις δικύκλων πάνω στα πεζοδρόμια. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά το ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης για μηχανές σε πολλά σημεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η υπηρεσίες μας είναι σε θέση να θεσμοθετήσει θέσεις στάθμευσης για μηχανές σε διάφορους δρόμους της πόλης. Ήδη ξεκινάμε με ένα πρόγραμμα σε πρώτη φάση 1200 θέσεων για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης. Το πρόγραμμα αυτό έχει την δυνατότητα επέκτασης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα