back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Την Τρίτη η κατάθεση του Νίκου Παππά – Δυσαρέσκεια για την στάση Τουλουπάκη

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα δημιουργεί στις εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, η χθεσινή καταγγελία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, περί οικονομικών ανταλλαγμάτων που του ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να τακτοποιήσει δικαστικές του εκκρεμότητες, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016,παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής, πρότεινε και το αίτημά της έγινε δεκτό από όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ , να κληθεί προς κατάθεση ο Νίκος Παππάς, τον οποίο πάντως, ο κ. Μιωνής εμφάνισε ως σφόδρα ενοχλημένο από τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Γιάννη Ραγκούση, φέρεται να είπε ότι από την στιγμή που καλείται ο Νίκος Παππάς, θα πρέπει με βάση τις αναφορές Μιωνή, να κληθούν για κατάθεση και οι κ.κ. Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης, καθώς και η κ. Παπαδάκου.

Εν τω μεταξύ, τη δυσαρέσκειά τους για την άρνηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να παρουσιαστεί σήμερα ως μάρτυρας , λόγω μη έγκαιρης κλήτευσής της , εξέφρασαν τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής.

Πηγές της Προανακριτικής, χαρακτήριζαν καταχρηστική και προσβλητική την στάση της Εισαγγελέως ,η οποία -όπως σημείωναν- δεν προσήλθε γιατί το επιφορτισμένο με την επίδοση της κλήσης αστυνομικό όργανο , καθυστέρησε μιάμιση ώρα . Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρώτη φορά εισαγγελικός λειτουργός προέβαλε τέτοια τυπικά και νομικά κωλύματα , ενώ επέμεναν ότι η κ. Τουλουπάκη ήταν ενήμερη ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου ότι επρόκειτο να καταθέσει στις 26 του μηνός.

Πάντως, η Επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού της με την κ. Τουλουπάκη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα