back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σ. Μιωνής: O Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα στο γραφείο του Παππά στο Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Απόπειρα εκβίασης από «εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την Novartis.

Ο επιχειρηματίας, φέρεται να περιέγραψε όσα έζησε με ταινία τρόμου, κατονομάζοντας ως μέλη της συμμορίας -όπως την αποκάλεσε-την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και τον επίσης δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προσπάθησαν να τον εμπλέξουν με τη λίστα Λαγκάρντ και με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια», φέρεται να είπε ο κ. Μιωνής, ο οποίος σήμερα δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, κατέθεσε μήνυση κατά των συγκεκριμένων προσώπων για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

Ειδικά για τον κ. Παπαγγελόπουλο, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη σε συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του τότε υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Μάρτιο του 2016.

Επίσης, ο κ. Μιωνής φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική έγγραφο που περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις που του έδωσαν γραπτώς ότι θα έκλειναν όλες τις ποινικές του υποθέσεις, έτσι και υπέκυπτε στον εκβιασμό.

«Αυτό που έγινε από την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του ελληνικού κράτους», φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

«Για βόμβα μεγατόνων από τον κ. Μιωνή που αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου», έκαναν λόγο πηγές της ΝΔ.

«Γελοία έως εξαιρετικά γελοία», χαρακτήρισαν τα περιστατικά που επικαλέστηκε ο μάρτυρας, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος

Απάντηση στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή που κατέθεσε σήμερα ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.
Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ.

Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του. Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη. Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Δ. Τσοβόλας: Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική

«Η προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας .

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τσοβόλάς, «η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Επιστρατεύουν επίσης πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής. Αν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας. Καθόσον διαφορετικά οι συνήγοροι υπεράσπισης που σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα την μυστικότητα της διαδικασίας, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός και για να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

Δημήτρης Ράντος – Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα