back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Γλυτώνουν φόρους για αδήλωτα αναδρομικά 72 χιλιάδες συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Διαβάστε επίσης

Σε επανυπολογισμό του ύψους του φόρου, τον οποίο κλήθηκαν στις αρχές του 2020 με εκκαθαριστικά σημειώματα να καταβάλλουν στην εφορία τουλάχιστον 72 χιλιάδες συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία προέκυψαν από αδήλωτα αναδρομικά ποσά που έλαβαν ως το 2013, προχωρά το Υπ Οικονομικών με νομοθετική διάταξη. θα την συμπεριλάβει σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ως γνωστόν λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων όλες οι εφορίες κλήθηκαν από ΑΑΔΕ να προχωρήσουν σε διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, για το αν δήλωσαν με τροποποιητικές δηλώσεις στην εφορία τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν έως τα τέλη 2013 καθώς στα τέλη της περασμένης χρονιάς έληγε η πενταετία και οι υποθέσεις θα παραγράφονταν.

Από τη διασταύρωση προέκυψε ότι τουλάχιστον 72 χιλιάδες δεν δήλωσαν τα αναδρομικά ποσά και με ραβασάκια κλήθηκαν να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο, μέχρι και 5 χιλιάδες ευρώ μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Μετά τις διαμαρτυρίες από πλευρά των δικαιούχων ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως από την εφορία, το υπ Οικονομικών θα προχωρήσει στον επανυπολογισμό του φόρου με κατάτμηση των αναδρομικών ποσών ανά δικαιούμενο έτος και όχι σωρευτικά, όπως έγινε και με ταυτοποίηση διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων. Εξάλλου με τον επανυπολογισμό αναμένεται να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό τα ποσά των φόρων για τους υπόχρεους ενώ η ΑΑΔΕ αναμένεται να αποστείλει νέα εκκαθαριστικά μηνύματα.

 

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα