back to top
23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Εφορία: Πως θα λειτουργήσει η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis

Διαβάστε επίσης

Με συχνότητα ανά λεπτό, 15 λεπτά η το πολύ  24 ώρες  θα ενημερώνεται  η εφορία   σε καθημερινή  βάση για τις αποδείξεις που εξέδωσαν όλες οι ταμειακές μηχανές που διατηρούν  οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τη διασύνδεσή τους με το taxis,καθώς εντός αυτών των χρονικών διαστημάτων  οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεούνται να αποστέλλουν  στο taxis  τα ημερήσια δεδομένα  των συναλλαγών  τους.

Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας της ΑΑΔΕ  Γ.Πιτσιλής  το αργότερο μέχρι στις 6 Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις ταμειακές τους μηχανές η εάν πρόκειται για παρωχημένες και μη συμβατές τεχνικά με το taxis  να τις αντικαταστήσουν με καινούργιες συγκεκριμένων τύπων ώστε στη συνέχεια να διασυνδεθούν  με το taxis.
Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές κάθε ταμειακής μηχανής  ώστε κάθε εκδιδόμενη απόδειξη  να φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την προέλευση έκδοσης κάθε απόδειξης.
Με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis  θα παρέχεται η δυνατότητα και η ευχέρεια  στην ΑΑΔΕ να παρακολουθεί κεντρικά και σε πραγματικό χρόνο την δραστηριότητα κάθε επιχείρησης μέσω των εκδιδόμενων αποδείξεων.
Μέσω αυτής της δυνατότητας θα εντοπίζει ευκολότερα φαινόμενα φοροδιαφυγής όταν κάποια επιχείρηση μειώνει δραστικά και αδικαιολόγητα την έκδοση αποδείξεων για ορισμένες ώρες, ημέρες η ακόμη και μήνες..
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα