back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στην Θεσσαλονίκη. Οι παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ όπου γίνεται και η εφετινή Agrotica, ενώ έκλεισαν για μιάμιση ώρα την Εγνατία Οδό.

Οι παραγωγοί της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων είναι ήδη στους δρόμους από την προηγούμενη Δευτέρα. Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων είναι η Θεσσαλία όπου οι αγρότες από την Καρδίτσα έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ οι συνάδελφοί τους από την Λάρισα έχουν στήσει μπλόκα σε Τύρναβο και Πλατύκαμπο. Επιπλέον, αγρότες έχουν στήσει μπλόκα στην Μεσσήνη, στο Πραιτώρι Ηρακλείου Κρήτης, στο Γυψοχώρι Πέλλας, στο Αμύνταιο και στην Γλύφα Φθιώτιδας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντά τους, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς και για τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Πάντως, οι αγρότες ισχυρίζονται ότι έχουν ζητήσει συνάντηση, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα κάποια απάντηση, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη. Από την άλλη πλευρά ο κ.Βορίδης έχει δηλώσει ότι οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές στους παραγωγούς.

Γιώργος Σάτρας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα