back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κοινή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από Μακρόν – Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Κοινή καταδίκη της συμπεριφοράς της Τουρκίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

“Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην θάλασσα καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας ως προς τούτο”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για κοινή καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας τόσο στην θάλασσα της Κύπρου όσο και με το απολύτως άκυρο “μνημόνιο” και πρόσθεσε ότι “οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Λιβύη έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ακύρωση αυτού του μνημονίου”.

Οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για συναντίληψη σε ότι αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό για το οποίο ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη Γαλλία για την αντιμετώπισή του. Το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έθεσε από την πλευρά του ο κ Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας εξακολουθεί να είναι χρήσιμη υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται από την Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ελλάδα άφησε οριστικά πίσω την κρίση και προσβλέπει στις επενδύσεις των γαλλικών επιχειρήσεων, ενώ για αύξηση των επενδύσεων έκανε λόγο ο κ. Μακρόν.

Αμφότεροι έκαναν λόγο, τέλος, για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας θα επισκεφθεί στο τέλος Φεβρουαρίου την Ελλάδα. Επίσκεψη στη χώρα μας στο εγγύς μέλλον, όπως είπε, θα πραγματοποιήσει και ο ίδιος ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα