back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέες καταγγελίες Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου – «Επεδίωκε την κατάλυση του κράτους Δικαίου»

Διαβάστε επίσης

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράικου κατά την τρίτη κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ», απάντησε η εισαγγελέας σε ερώτηση τι κίντρο έχει για να καταθέτει εναντίον του κ Παπαγγελόπουλου. Αφησε δε σαφείς υπαινιγμούς ότι προσπάθησε να επηρεάσει και άλλους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι μπορεί να μην καταθέτουν γιατι φοβούνται στοχοποίηση τους.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει τέτοιους δικαστικούς απάντησε «Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις».

Σε ερώτηση μέλους της επιτροπής είπε ότι οι παρεμβάσεις του κ Παπαγγελόπουλου γίνονταν μόνο για πολιτικους . «Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ.Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοβάρτις. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία», φέρεται να είπε.

Ο διάλογος που διημείφθη σύμφωνα με πληροφορίες:

ΝΔ: Γνωρίζετε ποια ήταν η σχέση Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου;

Ε.Ράικου: Όλο το δικαστικό σώμα γνωρίζει οτι η Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος είχαν πολύ φιλική σχέση. Προσωπική σχέση. Ξέρουμε μέσα στο δικαστικό σώμα ποιος έχει φίλο ποιον. Γι αυτό ήθελε την Τουλουπάκη στην θέση αυτή για να κάνει ό,τι είπε ο κ. Αγγελής.

Ι.Μπούγας: Διαπιστώσατε διαρροές κατά την έρευνα μετά από εσάς;

Ε. Ράικου: Βεβαίως. Σε εφημερίδες δεν τα διαβάζαμε; Κι ακόμη επειδή αρνήθηκα να ικανοποιήσω τα αιτήματα του κ.Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος έστηνε δημοσιεύματα εναντίον μου. Δείτε τα δημοσιεύματα.

Ράικου: «Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Ε.Λιακούλη: Ποιος κίνησε εις βάρος σας πειθαρχικές διώξεις μετά την παραίτησή σας από εισαγγελέας διαφθοράς;

Η διαδικασία αυτή ήταν άσχετη με το σχέδιο εξόντωσης σας ή εκείνος που κίνησε τη δίωξή σας ήταν συμμέτοχοςστο σχέδιο αυτό;

Ε.Ράικου: Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα «δεν το ανέχομαι». Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα «ως εδώ».

Ράικου: «Ο πραγματικός Ρασπουτιν βλέπει από εκεί που είνια τον Παπαγγελόπουλο και τον θαυμάζει»

Ε. Λιακούλη: Ο Παπαγγελόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι ποτέ δεν σας πήρε τηλέφωνο και ότιποτέ δεν παρενέβη στο έργο σας.

Ε. Ράικου: Μα τί περιμένατε να πει;

Ε. Λιακούλη: Δέχεστε να ανοίξει το τηλεφωνικό σας απόρρητο;

Ε. Ράικου: Ναι. Να ανοιξει.

Ε. Λιακούλη: Ο κ.Παπαγγελόπουλος σας αποκάλεσε κακή ηθοποιό και κακή σεναριογράφο.

Ε. Ράικου: Είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι οτι εαν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει. Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα