back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ρεάλ – Ατλέτικο 0-0 (4-1 στα πέναλτι): Το Σούπερ Καπ πήγε στη «βασίλισσα»

Διαβάστε επίσης

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Super Cup της Ισπανίας για 11η φορά στην ιστορία της. Η «βασίλισσα» επικράτησε στα πέναλτι 4-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και ο επιπρόσθετος χρόνος τελείωσαν χωρίς τέρματα (0-0), ενώ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βαλβέρδε στο 115′. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κουρτουά που απέκρουσε και πέναλτι, καθώς και του «πορτιέρε» των «ροχιμπλάνκος», Ομπλακ.

Στο King Abdullah Sports City της Τζέντα η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 4-1 στα πέναλτι την Ατλέτικο Μαδρίτης και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας για 11η φορά στην ιστορία της.

Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια και στην παράταση έληξε δίχως σκορ έπειτα από 120 λεπτά κατά τα οποία η υπεροχή εναλλασσόταν και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους αλλά την πλέον κραυγαλέα ευκαιρία ο Φέντε Βαλβέρδε στο 67’ για τη Ρεάλ.

Στην παράταση ο Κουρτουά με το πόδι έβγαλε ενέργεια του Μοράτα, ενώ ο επιθετικός της Ατλέτικο προκάλεσε και την απευθείας κόκκινη του Φέντε Βαλβέρδε όταν έφυγε μόνος του απέναντι στον Βέλγο γκολκίπερ (115’).

Στα πέναλτι Καρβαχάλ, Βινίσιους, Μόντριτς και Σέρχιο Ράμος ευστόχησαν για τους «μερένγκες» και μόνο ο Τρίπιερ για τους «κολτσονέρος» αφού ο Σαούλ «σημάδεψε» το δοκάρι κι ο Παρτέι νικήθηκε από τον Κουρτουά.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Μεντί, Βαράν, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος (102’ Βινίσιους), Ίσκο (60’ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Γιόβιτς (83’ Μαριάνο Ντίας)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Χιμένες (98’ Σάβιτς), Λόντι (89’ Γιορέντε), Ερέρα (57’ Βιτόλο), Σαούλ, Παρτέι, Μοράτα, Κορέα, Φέλιξ (102’ Άριας)

Δείτε τις φάσεις και τα πέναλτι του τελικού

https://youtu.be/srYLNdfnxZk

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα