back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φ. Γεννηματά: Με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό συνεχίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Όχι στον εφησυχασμό. Εγρήγορση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συζητάμε. Ο κύκλος των παραχωρήσεων πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα δεν είναι ο αδύναμος κρίκος», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει η Ελλάδα «να στείλει, επιτέλους, ένα καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας στον Ερντογάν, στους εταίρους και συμμάχους. Ότι αν η Τουρκία τολμήσει να καταπατήσει κυριαρχικά δικαιώματα, θα απαντήσουμε δυναμικά».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να πάρει θέση και να δεσμευτεί στις «κόκκινες» γραμμές απέναντι στις επιθετικές ενέργειες του Ερντογάν.

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι παραμένουν οι δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ και πως το συγκεκριμένο προϋπολογισμό θα μπορουσε να τον είχε υπογράψει και ο κ Τσακαλωτο. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό συνεχίζεται η ίδια πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Από την «εικονική κανονικότητα» που παρουσιάζει, στη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε. Οι αδικίες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική σας», σημείωσε.

Ανέπτυξε οκτώ παρεμβάσεις με στόχο την εξισορρόπηση έμμεσων και άμεσων φόρων, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Επίσης, την παροχή κινήτρων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής του Έλληνα αγρότη με φορολογικά μέτρα που ενισχύουν το εισόδημα του και στηρίζουν τις ομάδες παραγωγών και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, κίνητρα στους νέους ανθρώπους για να επιχειρήσουν, να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα μας και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει, την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για τους μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες που αδυνατούν αποδεδειγμένα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για τις αστυνομικές επιχειρήσεις

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων, τονίζοντας ότι «η αστυνομική αυθαιρεσία που καθημερινά πληθαίνει δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας. Αποτελεί ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησής σας να εγγυηθείτε την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτή είναι η κατάσταση στην πραγματική ζωή».

«Συνεχίζουμε σταθερά απέναντι στον λαϊκισμό και την συντήρηση. Σταθερά στην αυτόνομη πορεία μας. Μόνο μια ισχυρή δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, η δική μας παράταξη θα φέρει τη νέα αλλαγή», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα