back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ν. Δένδια – Γ. Μπορέλ: «Η Ελλάδα πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου»

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, αλλά μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και χωρίς να διανοείται η Τουρκία ότι μπορεί με την πρακτική της να μας ασκήσει πίεση και να μας οδηγήσει σε μία διαπραγμάτευση υπό όρους διαφορετικούς από τους όρους του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση του με το νέο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιόζεπ Μπορέλ, στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ Μπορέλ για τα memoranda, υπογραφέντα μεταξύ της Τουρκίας και Λιβύης εξηγώντας του ότι «αποτελούν προσβολή των συμφερόντων όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών».

Ο κ. Δένδιας ζήτησε επίσης απο τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, που ανέλαβε μάλιστα μόλις χθες τα νέα του καθήκοντα, να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που προέρχονται «όχι μόνο από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά κυρίως από την ανάγκη να υπερασπίζουμε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των Θαλασσών» όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα