back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τοποθετήσεις κορυφαίων υπουργών στο συνέδριο της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ εφαρμόζει «συνολικό, συνεκτικό σχέδιο ανάταξης της χώρας», τόνισε κατά την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι πολίτες στις εκλογές του Ιουλίου έκλεισαν έναν τετραετή κύκλο ανευθυνότητας και ιδεοληψιών και άνοιξαν έναν νέο κύκλο υπευθυνότητας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας.
Τόνισε ότι η οικονομία κινείται με γρήγορο και σταθερό ρυθμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε 5 μήνες καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό για 2019 και 2020 και προχωρήσαμε σε γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Επισήμανε τον θετικό αντίκτυπο που έχουν τα πρώτα δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής στους θεσμούς, στις αγορές, στους οίκους αξιολόγησης και πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες και έθεσε ως κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη βελτίωση της δυνατότητας αποπληρωμής δημοσίου χρέους και την σταδιακή μείωση δημοσιονομικών στόχων.

Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΝΔ νίκησε στις εκλογές τον λαϊκισμό με την σωστή ατζέντα , χωρίς να υποσχεθεί πράγματα που δεν γίνονται, αλλά για να φέρει επενδύσεις και να κάνει μεταρρυθμίσεις, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε πρόσκαιρα γιατί- όπως είπε- “πάντα είναι παρών και θα επανέρχεται καθώς υπάρχουν θέματα ευεπίφορα στον λαϊκισμό’. Πέρασε το μνημόνιο- αντιμνημόνιο, θα συνασπιστούν οι λαϊκιστές στο μεταναστευτικό, όπου “έχουν εύκολες λύσεις”, προειδοποίησε και αναφερόμενος στην ανάγκη για συνεχή αγώνα κατά του λαϊκισμού πρόσθεσε ότι η ΝΔ “ως η κατεξοχήν παράταξη ιστορικά που τον πολέμησε και τον νίκησε- και στην μορφή του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και του ΣΥΡΙΖΑ- έχει την μεγάλη ευθύνη να το κάνει και στα χρόνια που έρχονται. “Να πολεμήσουμε τον λαικισμό με την δύναμη της αλήθειας και των ιδεών μας”, συμπλήρωσε.

Νίκη Κεραμέως

«Η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι η επένδυση στην Παιδεία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Υπογράμμισε ότι οι αλλαγές ξεκίνησαν από κάτω προς τα πάνω, προανήγγειλε δημιουργία πρότυπων σχολείων σε πολλές περιοχές ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε στην κατάργηση του «ασύλου της βίας και της παρανομίας», σημειώνοντας ότι «αποκαταστάθηκε το άσυλο στην πραγματική του έννοια».

Τόνισε ότι η εικόνα των Πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει, έκανε λόγο για πιο ελεύθερο σχολείο και πιο αυτόνομο Πανεπιστήμιο, ενώ υπογράμμισε και την κατάθεση νομοσχεδίου που συνδέει την κρατική χρηματοδότηση με την αξιολόγηση, λέγοντας ότι όσο καλύτερο είναι τόσο περισσότερα χρήματα θα εισπράττει από το κράτος

Υπογράμμισε τέλος ότι οι πολίτες αισθάνονται ήδη την αλλαγή και ότι έχουν μια βελτιωμένη καθημερινότητα

Στ. Πέτσας

«Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες, δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας, ότι λέμε το κάνουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου μέχρι σήμερα και τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη “να αντιπαλέψουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης και να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών”, ενώ χαρακτήρισε το συνέδριο σημαντικό σταθμό στην πορεία παράταξης και τόνισε ότι η ΝΔ εδραιώνεται ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα και αποδεικνύει ότι είναι σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα, που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινωνία.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα