back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Φρένο στη τσιμεντοποίηση του Ποδονίφτη από το ΣτΕ

Διαβάστε επίσης

Τέλος το τσιμέντο στον Ποδονίφτη Φρένο στην τσιμεντοποίηση του ρέματος του Ποδονίφτη έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνοντας μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έργων της Περιφερείας Αττικής που είχαν συνταχθεί το 2002 και επικαιροποιήθηκαν το 2018.

Η απόφαση 2165 του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου ακυρώνει τη μετατροπή των τελευταίων 770 μέτρων φυσικής κοίτης σε ανοιχτό τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων, απορρίπτοντας την επιλογή της σκυροδέτησης. Υπέρ της ακυρώσεως της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων είχαν προσφύγει  οι δήμοι Αθηναίων Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας , ο «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή» και 49 κάτοικοι της περιοχής.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» η πρόεδρος του Συλλόγου υπέρ των ρεμάτων κ. Χριστίνα Φιλλίπα αφού έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών που έγιναν κατέληξε λέγοντας «Η διατήρηση της ευρωστίας των οικοσυστημάτων είναι οικονομικά συμφέρουσα και έχει ζωτική σημασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προστασία και η οικολογική ανάκτηση των ρεμάτων – ως οικότοπους, φυσικούς αεραγωγούς, τροφοδότες του υδροφόρου ορίζοντα και τόπους φιλοξενίας βιοποικιλότητας – συμβάλλει αναμφισβήτητα στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής και της υγείας του πολίτη».

Γιώργος Μανουσακάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα