back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην Κομισιόν το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020 – Τον Νοέμβριο η αξιολόγηση

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στην Κομισιόν το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον προκαταρκτικό έλεγχο από τους θεσμούς, φαίνεται ότι πετυχαίνει το συμφωνηθέντα στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. Αξιολόγηση του προσχεδίου θα γίνει το Νοέμβριο, μαζί με τους προϋπολογισμούς των άλλων κρατών-μελών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε προαναγγείλει σήμερα την κατάθεση του προσχεδίου στην Κομισιόν, ευχαριστώντας παράλληλα τους θεσμούς για την εξαιρετικά παραγωγική διαδικασία στην αξιολόγησή του.

Εν τω μεταξύ, υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού για το πλεόνασμα σημειώθηκε το εννεάμηνο του 2019, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των φορολογικών εσόδων και της συγκράτησης των δαπανών τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προυπολογισμού, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 4,479 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,467 δισ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο τα φορολογικά έσοδα υπερέβησαν τον στόχο κατά 193 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των εσόδων εμφανίζεται μειωμένο κατά 823 εκατ. ευρώ λόγω των μειωμένων εσόδων του ΠΔΕ από τα περιορισμένα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην ΕΕ λόγω των εκλογών.

Γιάννης Παπαγεωργίου, Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα