back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλέφτες στο «Δρομοκαϊτειο» – Βιαιοπραγία σε βάρος νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Πύργου

Διαβάστε επίσης

Δύο σοβαρές καταγγελίες για την έλλειψη ασφάλειας στα δημόσια νοσοκομεία έκανε η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαίτειο, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μπήκε κλέφτης από το παράθυρο νοσηλευτικού τμήματος και έκλεψε την τσάντα της νοσηλεύτριας βάρδιας. Το εν λόγω Νοσηλευτικό τμήμα είναι απομονωμένο ψηλά στο βουνό και η νοσηλεύτρια ήταν μονοβάρδια. Εάν συναντούσε τους κλέφτες, μπορεί να της συνέβαινε οτιδήποτε. Το συγκεκριμένο τμήμα το έχουν ληστέψει, βανδαλίσει αρκετές φορές.

Το συμβάν αυτό δεν είναι το μοναδικό. Είναι συνέχεια των ανατινάξεων δυο φορές του ΑΤΜ της τράπεζας μέσα στο Νοσοκομείο, την επίθεση των ντελιβεράδων στον θυρωρό και τον ξυλουργό κλπ.

Λίγο καιρό πριν, σε άλλο απομονωμένο Νοσηλευτικό τμήμα με μονοβάρδια, έκλεψαν την τηλεόραση ασθενών. Συνεχώς έχουμε απόπειρες κλοπών και καταστροφές σε τζάμια, πόρτες και σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές και δεν γίνεται να λειτουργήσει νοσοκομείο χωρίς επαρκείς χρηματοδοτήσεις».

Συνοδός βιαιοπράγησε σε Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Πύργου

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πολύπαθη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές και τους υπεράριθμους ασθενείς ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο Νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής. Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να φτιάξει το εξιτήριο.

«Ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράσης εξαφανίστηκε. Κινδυνεύει η ζωή μας στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα